Ce spune Nicolae Ciucă despre taxa pe solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă susţine că în acest moment nu se pune problema instituirii „taxei de solidaritate”, adică supraimpozitarea marilor companii, o propunere înaintată de UDMR şi PSD în cadrul Coaliţiei de guvernare.

„Anul acesta nu vom avea această taxă. Vă rog să-mi daţi voie să finalizez buegtul, apoi vedeţi. În acest moment progamul de guvernare a fost aprobat în Parlament şi va fi aplicat cum a fost aprobay. În acest moment nu-mi cereţi să exprim ceva ce nu a fost finalizat”, a declarat Nicolae Ciucă. În programul de guvernare asumat de cele trei partide la votul de învestire nu era prevăzută nicio taxă de solidaritate.  

De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat că partidele din Coaliţie încearcă să se încadreze în termenele enunţate anterior în ceea ce priveşte pregătirea bugetului. „Luni vom avea o primă formă a bugetului. Aprobarea în parlament a rămas pentru data de 23 decembrie”, a completat premierul. 

USR se opune taxe de solidaritate

Reprezentanţii USR au transmis că în plină pandemie şi criză a preţurilor în energie şi la alimente, când ar trebui să ia măsuri pentru pregătirea valului 5 şi pentru susţinerea celor mai afectaţi din punct de vedere economic, „alianţa toxică PSD-PNL-UDMR se gândeşte să introducă o taxă nouă, lovind exact în cei mai importanţi contribuabili în economie”.

„În acest mod, PNL nu face decât să arate, o dată în plus, că îşi minte electoratul căruia îi promitea, tare şi răspicat prin vocea lui Florin Cîţu, că nu va introduce nicio taxă nouă. În aceste zile, vedem exact contrariul şi asta în contextul în care România s-a angajat prin PNRR la o politică fiscală predictibilă. USR se opune ferm introducerii unei aşa-zise “taxe de solidaritate” pentru companiile mari şi cere PSD-PNL-UDMR să renunţe la această măsură populistă, care nu doar că nu ar aduce banii necesari la bugetul de stat pentru a acoperi toate creşterile de salarii, pensii şi alocaţii promise inconştient de noua alianţă toxică, dar ar reduce competitivitatea României, ar descuraja investiţii importante şi ar risca retragerea de pe piaţă a celor câteva companii care susţin economia românească”, arată comunicatul de presă al USR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite