Ce spune istoricul Stelian Tănase, cunoscut monarhist, despre importanţa Regelui Mihai pentru istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istoricul Stelian Tănase. FOTO Dorin Constanda
Istoricul Stelian Tănase. FOTO Dorin Constanda

Istoricul Stelian Tănase, unul dintre cei mai cunoscuţi monarhişti români, a scris, după anunţul privind moartea Regelui Mihai că dispariţia acestuia „marchează definitiv, ca o bornă kilometrică, o epocă întregă din istoria noastră“.

„Am fost mereu neplăcut impresionat de felul nedemn în care l-au tratat oficialităţile româneşti. Anvergura sa m-a impresionat şi nu numai pe mine. Era diferit. Avea in mod natural majestatea unui rege. Niciun pic de poză sau de emfază. Era simplu şi răbdător. Un personaj istoric. Peste el şi tronul lui trecuseră atîtea vicisitudini şi rămasese parcă neatins. Calm, modest, regal. Impecabil. Regele Mihai nu mai e! Ne-a părăsit pentru totdeauna. Dispariţia sa marchează definitiv – ca o bornă kilometrică – o epocă întregă din istoria noastră“. a scris istoricul Stelian Tănase, într-un text pe blogul personal.

„Istoria potrivnică nu l-a lăsat să-şi împlinească menirea. Era pregătit să modernizeze monarhia şi tara. Istoria i-a fost cu totul potrivnică. Să ne imaginăm că România nu ar fi fost strivită de şenilele Armatei rosii şi nu ar fi fost silită sa devină o ţară comunistă şi ar fi rămas pe tron după 1947. România ar fi fost departe…Nenorocul i-a aruncat înainte un război, apoi o ocupaţie străină şi un regim de dictatură extrem de dur. A urmat un exil prelungit“, a mai precizat istoricul. 

Stelian Tănase a vorbit pe larg despre relaţia acestuia cu Regele Mihai şi despre monarhii românii, la Adevărul Live, în urmă cu o lună, exact de ziua onomastică a fostului suveran. 

Urmăriţi aici emisiunea integrală despre Regele Mihai şi ceilalţi trei monarhi ai României. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite