Ce şanse dă Klaus Iohannis pentru organizarea alegerilor anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României Klaus Iohannis a ţinut luni o conferinţă de presă în care a explicat că a trimis la Parlament scrisorile prin care cere convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului astfel încât să se revină la alegeri în două tururi pentru primari. Şeful Statului a vorbit apoi şi despre şansele reuşită privind organizarea alegerilor anticipate.

„Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care am cerut convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului”, a declarat Klaus Iohannis în deschiderea conferinţei de presă.

Întrebat despre care sunt şansele pentru a se organiza alegeri anticipate, acesta a răspuns scurt: „50%, 50%”.

Mai departe, şeful Statului a fost provocat să afirme dacă mai sunt şi alţi membri din PNL care ar putea să facă faţă funcţiei de premier.

„E un partid mare. Întotdeuna a avut personalităţi pentru toate funcţiile în stat”, a declarat Klaus Iohannis

Guvernul Orban a transmis Parlamentului, luni dimineaţă, documentele necesare pentru demararea procedurii de angajare a răspunderii în privinţa modificării legii electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Iohannis: Eu îl văd pe Orban pe funcţia de premier, nu de primar. Eu vreau Guvern liberal, nu de uniune naţională

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite