Ce sancţiuni politice riscă social-democraţii cu probleme penale. Ponta: Regulile sunt pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova şi Victor Ponta FOTO Mediafax
Dan Şova şi Victor Ponta FOTO Mediafax

Comisia de statut a PSD a stabilit astăzi sancţiunile care vor fi aplicate membrilor cu probleme penale, în funcţie de faza procesuală în care se află. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, spune că regulile introduse de PSD vor fi aplicate tuturor, inclusiv fostului ministru Dan Şova.

„Dacă eşti inculpat, adică dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală, nu mai poţi ocupa funcţiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere (ale Parlamentului - n.r.). Dacă eşti trimis în judecată pentru fapte de corupţie, de asemenea, eşti suspendat - din primele nu poţi fi suspendat, ci eşti înlocuit - eşti suspendat din funcţiile politice; dacă apare o condamnare în primă instanţă, inclusiv din calitatea de membru de partid, şi, sigur, în cazul unei condamnări definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, îşi pierd funcţiile numite, funcţiile politice“, a arătat Victor Ponta, la finalul şedinţei.

Întrebat ce se va întâmpla cu Dan Şova, procurorii DNA cerând arestarea sa preventivă, Victor Ponta a spus: „Dacă adoptăm nişte reguli, regulile sunt pentru toţi. Regulile se vor aplica de la preşedintele partidului până la membrul care s-a înscris azi în partid“.

Referitor la amendamentul său, Ponta a arătat că acesta prevede nu atât un anumit tip de responsabilitate politică, ci mai degrabă de decizie politică pentru membrii de partid care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupţie.

Întreabat dacă astfel PSD nu riscă să rămână fără membri importanţi, Victor Ponta a arătat că PSD este o resursă inepuizabilă de membri.  „Nu va exista niciodată un PSD fără lideri, nu vă faceţi griji!", a declarat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite