Ce s-a întâmplat cu plângerea penală împotriva lui Vona Gabor?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu un an de zile, după declaraţiile de război ale lui Vona Gabor de la tabăra din Borzont, am depus o plângere penală prin care acest neo-nazist periculos nu numai pentru România să fie declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani. Ce s-a întâmplat cu plângerea penală dacă Vona Gabor este aşteptat joi din nou la tabăra separatistă de la Borzont? Iată şi plângerea penală a cărei instrumentalizare nu a mai ajuns la final:

DOMNULE PRIM-PROCUROR

al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti,

 Subsemnatul Bogdan Mihai Diaconu, ...,

formulez prezenta

 PLANGERE PENALA

 

împotriva numitului Vona Gabor, cetăţean al Ungariei, având functia de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria, pentru săvârşirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică

În fapt,

La data de 10 august 2013, în cadrul Taberei EMI desfăşurată la Borzonţ, judeţul Harghita, numitul Vona Gabor a făcut mai multe declaraţii publice menite să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică, după cum urmează:

"Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”.

"Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”.

”Dacă spunem ceva, acţionăm în spiritual celor spuse de noi. Noi nu vorbim în vânt, eu, personal, am auzit astăzi despre solicitarea lui Tokes Laszlo şi de acum înainte trebuie să ne gândim, să analizăm şi ar fi bine să discutăm şi cu el, să vedem oare la ce şi cum s-au gândit când au solicitat protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei ? Acţiune individuală pe această temă nu dorim să facem în niciun fel, dar vom dezbate acest subiect şi vom încerca să găsim soluţii care ne conduc înainte, şi nu înapoi”.

Numitul Vona Gabor nu este la prima declaraţie publică prin care aduce atingere siguranţei statului român. Astfel, pe 13 august 2011, în cadrul Taberei EMI de la Gheorgheni, Vona Gabor a făcut următoarea declaraţie:

"Fidesz ar fi trebuit să se folosească mai bine de perioada în care a deţinut preşedinţia UE, ca să slujească mai eficient cauza obţinerii autonomiei regiunilor din afara graniţelor Ungariei, locuite preponderent de maghiari".

Faţă de cele de mai sus, vă învederăm faptul că, potrivit art.83 din OUG 194/2002, statul român are posibilitatea de a lua măsura administrativă de autoritate prin care să declare indezirabil un cetăţean străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică.

Or, cele descrise mai sus reprezintă exact obiectul material al art.83 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Solicit de aceea demararea procedurilor de constatare a acţiunilor şi declaraţiilor numitului Vona Gabor ca fiind în măsură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică, mai ales în ceea ce priveşte incitarea la un conflict între Ungaria şi România pe tema minorităţii maghiare din Transilvania. Solicit de asemenea aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva numitului Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maximă, de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităţilor sale împotriva statului român, precum şi utilizarea calităţii sale publice de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfăşurarea acţiunilor sale prin care pune în pericol siguranţa naţională.

 Bogdan Mihai Diaconu

Deputat PSD

12.08.2013

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite