Ce pregătesc instituţiile statului pentru Ziua Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis i-a primi, în urmă cu o lună, la Palatul Cotroceni, pe elevii soţiei sale FOTO Facebook
Klaus Iohannis i-a primi, în urmă cu o lună, la Palatul Cotroceni, pe elevii soţiei sale FOTO Facebook

Legea privind dublarea alocaţiei pentru copii la 84 de lei şi mărirea alocaţiei pentru copiii cu handicap la 200 de lei urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 1 iunie, chiar de ziua copilului, când şeful statului îi va primi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi Copiii“. În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor îşi deschide porţile pentru copiii care doresc să viziteze Palatul Parlamentului.

Cel mai important cadou pentru copii de ziua lor este promulgarea de către preşedinte a legii care prevede dublarea alocaţiilor, votată de curând în Camera Deputaţilor. „Mi-am propus să promulg legea privind dublarea alocaţiei pentru copii, de 1 iunie“, a spus Iohannis. Astfel, alocaţiile de stat dublate vor ajunge în buzunarele copiilor cel târziu până la începerea noului an şcolar.

Tot de Ziua Copilului, Iohannis îi aşteaptă pe reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi Copiii“, care aniversează anul acesta 25 de ani de activitate. „Cu acest prilej, Romfilatelia va lansa o colecţie de plicuri de corespondenţă cu timbru imprimat, folosind desene ale copiilor de la Cercul de pictură Culoare şi Vis, din comuna Corbeni, judeţul Argeş“, anunţă Admnistraţia Prezidenţială.

De 1 iunie, deputaţii şi-au luat liber şi îi lasă pe copii să ocupe Camera Deputaţilor, care îşi va deschide porţile, luni, 1 iunie, începând cu ora 10.00, pentru toţi copiii care vor dori să viziteze instituţia.  Copiii şi însoţitorii acestora vor putea vedea sălile care intră, de obicei, în circuitul turistic - „Al.I.Cuzar“, „Galeria de onoare“, „Nicolae Iorga“, „Nicolae Bălcescu“, precum şi sala în care se desfăşoară şedinţele de plen, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala „I.Gh.Duca“ şi sala „Spiru Haret“, informează Camera Deputaţilor. Acţiunea „Porţi deschise pentru copii“ se află la a VI-a ediţie.

Tot cu ocazia Zilei Copilului, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, alături de Consiliul Elevilor şi UNICEF România, a organizat joi evenimentul „Azi Vorbim Noi”, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

„Am înţeles că azi vorbiţi voi. Eu doar vă salut, vă spun bine aţi venit în această clădire — era să zic casă a Guvernului, pentru că o casă unde nu sunt copii e o casă goală din punctul meu de vedere. Astăzi în sfârşit are şi suflet. Vă rog doar să folosiţi fiecare ocazie pentru a fi ascultaţi. Eu, deşi ajung foarte târziu acasă, atunci când ajung nu vorbesc, ci ascult ceea ce îmi spun Irina sau Andrei. Mă cam ceartă că nu prea înţeleg întotdeauna şi nu sunt foarte cuminte să fac ceea ce îmi spun ei, dar încerc, fac progrese în această direcţie. Îmi exprim speranţa că, dacă tot sunteţi la Guvern — aici se vorbeşte mult şi nu se face întotdeauna suficient de mult — poate faceţi voi mai mult în această zi iar noi vă suntem recunoscători că ne mai ajutaţi să trecem de la vorbe la fapte”, a spus prim-ministrul, citat de Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite