Ce plângeri a primit DNA împotriva lui Remus Vulpescu, fostul şef al OPSPI

Ce plângeri a primit DNA împotriva lui Remus Vulpescu, fostul şef al OPSPI

Reprezentanţii firmelor care au depus plângere suspectează că s-au introdus în sistem datele companiilor favorizate, cu doar câteva secunde înaintea orei stabilite FOTO Arhivă Adevărul

DNA a primit plângeri de la mai multe firme împotriva lui Remus Vulpescu, fostul şef OPSPI fiind acuzat că a părtinit cu mai mulţi agenţi economici care au participat la o licitaţie organizată săptămâna aceasta la Ministerul Finanţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă


România TV notează că mecanismul descris de aceste firme în plângerile depuse la DNA este extrem de ingenios şi implică mai mulţi lideri ai PNL. Conducerea PNL ar fi promis mai multor filiale că le va alocaun număr de contracte la licitaţia organizată la minister, iar cel care avea această datorie a fost chiar Remus Vulpescu.

Fostul şef OPSPI s-ar fi întâlnit personal cu reprezentanţii companiilor desemnate să fie introduse cu prioritate în sistemul on-line. Aceste întâlniri au avut loc la mai multe restaurante din Capitală, menţionează România TV. 

Reprezentaţii firmelor care au depus plângeri împotriva lui Remus Vulpescu suspectează că oameni din Ministerul Finanţelor au introdus în sistem datele companiilor favorizate, cu câteva secunde înaintea orei stabilite public ca start al înscrierilor online. 

Astfel, procurorii sunt chemaţi să verifice dacă IP-uri din Ministerul Finanţelor s-au conectat la adresa paginii electronice unde s-a desfăşurat respectiva licitaţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: