Ce parlamentari au ieşit în stradă să protesteze faţă de ordonanţa graţierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan a fost unul din parlamentarii ieşiţi în stradă să protesteze. FOTO Mediafax
Nicuşor Dan a fost unul din parlamentarii ieşiţi în stradă să protesteze. FOTO Mediafax

Bucureştenii au ieşit miercuri seară să protesteze faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a adopta două ordonanţe de urgenţă: una a graţierii şi una de modificare a legislaţiei penale. Pe lângă cei din societatea civilă, în stradă au ieşit şi parlamentari ai USR ca Nicuşor Dan, Cosette Chichirău, Florina Presadă şi Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloş.

La manifestaţia organizată miercuri seară în Piaţa Universităţii, unde s-a protestat faţă de intenţia Guvernului de a adopta două ordonanţe controversate, cea a graţierii şi cea de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, au ieşit şi mai mulţi politicieni ai Opoziţiei, ceea ce i-a făcut pe unii reprezentanţi ai PSD şi ALDE să vorbească  de un protest politizat. „Uitaţi-vă pe Facebook şi o să vedeţi câţi sunt de la USR. Nicuşor Dan, Vlad Alexandrescu şi Florina Presadă sunt câţiva dintre cei ieşiţi în Piaţa Universităţii“, a declarat social-democratul Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Parţial, acesta a avut dreptate. Adică oamenii menţionaţi au fost la protest, cu toate că parlamentarii USR nu au dat declaraţii presei şi au mers în rând cu ceilalţi ieşiţi la protest, fără încercarea de a politiza evenimentul.

„Ne-am strâns la Universitate şi am plecat să-l colindăm pe domnul prim ministru“, scria pe Facebook deputatul USR, Cornel Zainea.

image

Deputatul Cornel Zainea şi liderul USR,Nicuşor Dan.FOTO Facebook Cornel Zainea

Un mesaj asemănător era cel al deputatei Cosette Chichirău. „Sunt acum in coloana de oameni care a plecat din Piaţa Universităţii spre Guvern. Se estimează 3.000 de oameni. Mai mulţi sunt pe drum. Ne apropiem de Romană“, scria Chichirău miercuri seară.

De la protest au postat pe contul de Facebook şi senatoarea Florina Presadă. „Occupy Magheru. S-a spart cordonul sau i-au lasat jandarmii pe oamenii să intre pe bulevard. «Dragnea, nu uita/România nu-i a ta!»““, scria Presadă.

image

Fotografie de la protest postată de Florina Presadă

Liberalul din stradă

La protestele de miercuri a participat şi senatorul PNL Florin Cîţu, cel care s-a simţit „foarte bine“ la manifestaţie. „Aseară m-am simţit extraordinar în piaţa. Deşi era un frig de crăpau pieterele va mărturisec  că m-am încălzit repede înconjurat de energii pozitive. Incredibil ce s-a intâmplat aseară!! Vă mărturiesc ceva, m-am simţit la fel de bine ca atunci când nu eram senator şi mergeam în piaţa să protestez împotriva abuzurilor de orice fel. Vă recomand experienţa şi vouă“, a fost mesajul lui Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite