Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta. Pe ce domenii nu pot da ordonanţe miniştrii lui Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia.

Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională. Parlamentarii nu au fost de acord cu solicitările Guvernului şi au mai tăiat din aceste domenii, fie în mod integral, fie anumite puncte aflate în cadrul acestora.

Deputaţii au respins în totalitate capitole precum justiţie, cultură şi administrarea patrimoniului protocolului de stat, încă din momentul când proiectul de lege a ajuns la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, aleşii au adoptat  amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

Guvernul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul sănătate, Executivul va putea emite ordonanţe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite