Ce nu spune ministrul Carmen Dan, pentru a mistifica realitatea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neconvingătoare explicaţiile ministrului Carmen Dan. La întrebarea esenţială nu răspunde: de ce au fost gazaţi, bătuţi, fugăriţi şi maltrataţi zecii de mii de oameni, doar pentru că au fost câteva sute violenţi. Cum se poate ca 1.000 de jandarmi, echipaţi şi conduşi operativ de un centru de comandă aflat în piaţă, n-au făcut nimic să identifice şi să extragă din mulţimea de 100.000 de oameni paşnici pe cei violenţi?

Ministrul Carmen Dan nu explică de ce a fost posibil ca mame cu copii în braţe, gravide, oameni în vârstă, unii cu handicap, să fie atacaţi de către jandarmi fără nicio discriminare, ca şi cum toţi ar fi fost huligani. De ce s-au întâmplat aceste lucruri reprobabile?

Semnalizările sonore despre care ministrul Carmen Dan susţine că au fost emise în piaţă, pentru a avertiza că urmează intervenţia în forţă,  erau imposibil de auzit şi recunoscut în zgomotul infernal care stăpânea Piaţa Victoriei. Au luat în calcul comandanţii acţiunii aceste realităţi?

Cum a fost posibil să fie bătuţi şi maltrataţi turiştii israelieni şi şoferul taxiului, fără ca aceştia să aibă vreo legătură cu manifestaţia?

Cum a fost posibil ca jandarmii să maltrateze persoane izolate, fără arme, cu mâinile ridicate? Şi nu puţine, extrem de multe, dacă 452 de persoane au avut nevoie de îngrijire medicală. Si mulţi alţii care nu s-au mai prezentat la medic, dar care vor suferi consecinţe pe termen lung.

De ce a fost gazat şi personalul ambulanţelor SMURD? Nu puteau fi identificaţi, deşi erau în uniformă specifică?

De ce jandarmii au început să arunce gaze iritant lacrimogene începând cu ora 16.30, fără motiv, şi asupra populaţiei paşnice, fapt de natură a irita şi creşte starea de nemulţumire şi tensiune a manifestanţilor?

De ce n-au fost reţinute pe loc persoanele care au forţat intrarea în Palatul Victoria? 1000 de jandarmi n-au fost în stare să-i reţină, în loc să-i împingă înapoi în mulţime?

De ce au fost tolerate violenţele unor manifestanţi, incepand cu ora 16, deşi erau relativ puţine?

De ce au fost bătuţi şi maltrataţi ziarişti, români şi străini, deşi aveau legitimaţiile presei pe piept?

De ce şi-au ascuns jandarmii numerele de identificare aflate pa cască? Ştiau ca vor urma atacuri nejustificate la adresa populaţiei?

Huliganii, asociaţi cu galeriile echipelor de fotbal, au sosit în piaţă succesiv, nu organizat. Este de presupus că erau persoane cunoscute jandarmilor. Ei puteau fi identificaţi şi extraşi pe rând din mulţimea de cetăţeni paşnici. Nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?

În lipsa explicaţiilor la aceste întrebări concluzia este următoarea: jandarmeria şi comandanţii ei au dorit escaladarea violenţelor până la nivelul în care puteau interveni în forţă împotriva tuturor manifestanţilor, pentru a-i speria şi a-i face reticenţi să mai vină să manifesteze în piaţă.

Oricum, regimul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă nu scapă de acuzaţia de a fi terorizat, gazat, bătut, maltratat, fugărit, zeci de mii de manifestanţi paşnici, doar cu pretextul că în piaţă au fost şi câteva sute de huligani. Care puteau fi neutralizaţi  uşor, aşa cum s-a întâmplat şi în februarie 2017. Şi doar o minune a făcut să nu se înregistreze morţi.

UPDATE

Opinia unui cititor specialist

„Ce nu vă spun specialiştii CBRN, pentru că se tem pentru slujbele lor ei fiind conduşi de doi miniştri analfabeţi de la PSD, este că: - la contaminarea directă, adică jet de CS direct în faţă la sub 3 metri distanţă (britanicii au norma de siguranţă de 4 metri), 40% dintre intoxicaţi vor avea probleme respiratorii şi după 10 luni de la expunere conform studiilor medicale făcute pe intoxicaţi militari sau civili intoxicaţi în timpul antrenamentelor militare sau demonstraţiilor anti-guvernamentale din USA şi UK. Adică cercetări oficiale făcute de către medici competenţi. Tocmai din acest motiv, americanii testează măştile contra gazelor cu substanţe vomitive. - cei intoxicaţi indirect, adică cei care au avut timp să întoarcă capul sub distanţă de 3 metri de pulverizare sau se aflau la distanţă mai mare vor avea probleme respiratorii o lună, dar vor fi mai bine decât prima categorie. - CS poate declanşa boli pulmonare la persoanele grav intoxicate lucru care s-a întâmplat la doi puşcaşi marini americani. - Idioţii de jandarmerici au întrebuinţat CS fără să în calcul temperaturile ridicate de vară, lipsa vântului şi efectul de seră dat de cantitatea mare de asfalt şi beton din Piaţa Victoriei care au favorizat atingerea unor concentraţii toxice într-un ritm rapid şi menţinerea lor în aceeaşi zonă pentru un timp îndelungat. N-ai cu cine, bah! Nişte ţărani! Chestiile astea nu o să vi le spună un specialist CBRN atâta timp cât e slujbaş la stat, eu sunt rezervist aşa că mi se rupe de politruci mai ales că sunt în Diaspora.“

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite