Ce nu pricepe Dragnea: când haita simte miros de sânge, mai bine pleci singur, ca să nu fii sfâşiat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele ieşiri ale lui Dragnea asta arată. Se simte încolţit de propriul partid. Dragnea nu se mai luptă cu Iohannis, cu statul paralel, cu opoziţia. Se luptă să supravieţuiască la conducerea PSD, deşi tot mai mulţi şefi ai PSD „mârâie“ la el. Nu e prima întâmplare de acest fel. Şi Năstase, şi Geoană, şi Iliescu cam tot aşa au sfârşit. Sfâşiaţi de propriul partid. Pentru că n-au avut inteligenţa să plece singuri.

„Vreţi să vă arătaţi forţa? Vă arăt eu forţă!“

Acesta pare să fie un fragment al discuţiei Dragnea-Ciolacu. Care a fost foarte dură, marcată şi de înjurături, după relatările unor martori. Şi nu oriunde, ci în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Rezultatul de la moţiunea simplă împotriva lui Toader poate fi privit ca un eşec pentru Dragnea, care avea tot interesul ca Toader să piardă la votul pe moţiune. Fie ar fi demisionat după vot, fie ar fi fost remaniat mai uşor la următorul CEx. Numai că deputaţii PSD-isti n-au ţinut cont de interesele lui Dragnea, ci de onoarea şi mândria partidului. De aici şi ieşirile nervoase ale lui Dragnea în faţa presei, imediat după votul de la moţiune.

Dacă a aflat presa, ştie şi Dragnea de întâlnirile de taină dintre „pucişti“. Şi i-a reproşat lui Ciolacu aceste întâlniri. Explicaţia lui Ciolacu a fost sfidătoare: „Am avut o discuţie cu preşedintele Dragnea în care i-am spus foarte clar că îmi menţin libertatea de a mă întâlni cu oricare dintre colegii mei de partid oricând doresc. Şi da, consider că decizia deputaţilor PSD de a nu vota moţiunea împotriva domnului Tudorel Toader a fost una corectă!“.

Răzvan Rotaru, deputat PSD de Botoşani, declară şi dânsul: „Înainte de a ordona excluderi, sancţiuni şi remanieri cu adresă, Liviu Dragnea să se gândească la necesitatea menţinerii actualei majorităţi parlamentare, fiindcă această se află într-un mare pericol. Vă anunţ că suntem mulţi parlamentari PSD care gândim în acest fel. Aşa stând lucrurile, eu sper ca Liviu Dragnea să facă un pas înapoi în ceea ce priveşte planurile de excludere şi de sancţionare, fiindcă nu-i nici cazul şi nici momentul să le pună în aplicare. Nu vom tolera că Adrian Ţuţuianu să fie exclus dintr-un partid care pretinde că este democratic“.

La votul pe legi din ultimul timp, PSD a adunat cu greu majoritatea în Camera Deputaţilor, uneori la doar 2 voturi, iar altădată a fost necesară reluarea votului pentru a obţine trecerea legii referitoare la spălarea banilor.

Pe cine se mai bazează Dragnea?

Uitându-ne în trecut, aşa s-au derulat „ostilităţile“ şi cu alte ocazii similare. Când membrii CEx-ului simt că şeful nu mai are forţă să-şi impună voinţa, se iau ca oile după cei care par mai puternici, pentru a-şi asigura viitorul etalându-şi loialitatea faţă de un viitor, posibil, conducător. Dragnea nu mai are timp de manevre şi trocuri. Într-o săptămână trebuie să tranşeze remaniera guvernamentală, să asigura echipa care va prelua şefia rotativă a UE, rectificarea bugetară şi bugetul de stat pe 2019. Acţiuni importante, care nu pot fi luate de cineva fără putere absolută, într-un partid monolit. Tăriceanu a simţit şi el „sângele“ şi strâmbă din nas tot mai des. Pur şi simplu este incomodat de degringolada care a cuprins PSD. Îi încurca planurile de candidatură la prezidenţiale. Nici premierul Dăncilă nu pare că mai asculta de Dragnea, cel puţin nu în privinţa OUG de amnistie şi graţiere.

Concluzie

CEx-ul de săptămâna viitoare va fi decisiv pentru Dragnea. Câştigă, sau pleacă ca „prostul“ din politică. Se pare că şi parlamentarii PSD şi membrii importanţi ai conducerii PSD şi-au dat seama de prăpastia spre care spre îndreaptă partidul şi vor să scape de Dragnea cât mai repede.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite