Ce naşte din pisică şoareci mănâncă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la începutul anului 2017, atunci când, în loc să-şi înceapă pe cai mari guvernarea, prioritatea absolută a fost nu binele ţării, ci Ordonanţa 13, PSD este bântuit de obsesia mitingului, a contra-manifestaţiei.

În cele aproape două luni în care zeci, sute de mii de oameni au protestat faţă de nebunia lui Dragnea&co de a scoate la adăpostul nopţii un act normativ menit să îi salveze de iminenţa decontării în justiţie a fărădelegilor comise în cascadă şi de iminenţa puşcăriei, unica realizare a PSD a fost aceea de a se face de râsul lumii. Căreia i-a arătat că are susţinători de anvergura intelectuală, de curăţenia morală şi fizică a Floricicăi Dansatoarea.

Eşecul a fost unul de proporţii, PSD s-a făcut de râsul lumii, aceasta în pofida faptului că are o uriaşă experienţă în domeniul organizării de contramanifestaţii. De la acelea din 1945-46 la cele din ianuarie –februarie 1990, de la Marea Mineriadă din iunie 1990 la cea din septembrie 1991. Indiferent că partidul s-a numit PCdR, PMR, FSN, PDSR natura comunistoidă a acestuia şi-a spus mereu cuvântul.

Încă din primele luni ale anului 2018, PSD iar plănuieşte mitinguri. Ba spre fi susţinut haoticul program de guvernare care sunt gata să pariez că e atât de mătrăşit încât nu îl mai ştie nici măcar dl. Liviu Nicolae Dragnea, ba în favoarea familiei tradiţionale, ba, mai nou, în vederea susţinerii guvernului condus de cel mai comic, mai generator de ilaritate premier din întreaga istorie a României. Nimeni alta decât doamna Viorica Vasilica Dăncilă. În comparaţie cu care foştii tovarăşi Chivu Stoica sau Constantin Dăscălescu ar putea fi consideraţi profesori universitari de-a dreptul.

Tare mai trebuie să fie speriat până şi de propria lui umbră sărmanul domn Liviu Nicolae Dragnea dacă nu realizează singur cât este de penibil şi de fără precedent ca un partid, mai mult, o coaliţie aflată în fruntea bucatelor, să se pună în ridicola situaţie de a scoate lumea în stradă spre a dovedi că are încă susţinători şi că mai beneficiază totuşi de încrederea populaţiei.

Nu le ajunge mai-marilor din fruntea PSD că au încălecat samavolnic aproape toate mijloacele electronice de informaţie. De la Societatea Română de Televiziune în fruntea căreia l-au implantat pe un alter-ego al lui Moş Teacă pe nume Georgică Severin la Televiziunea Română în fruntea căreia a fost instalată atât de sloboda la gură doamnă Doina Gradea, extrem de fericită că la postul naţional nu se mai uită nici măcar angajaţii instituţiei care nici ei, săracii, nu pot suporta fetidele şuete de bodegă gestionate de un anume Ionuţ Cristache. Nu e suficient că le stau mereu aproape Antenele voiculesciene sau România tv a fugarului Sebastian Ghiţă. Mai vor şi aplauzele, oralele, ovaţiile străzii.

Mai-marii PSD se pregătesc, aşadar, să îşi încordeze muşchii, să îşi arate puterea organizatorică, să tocmească tot felul de balaoacheşi care să strige lozinci în stradă, să aducă lumea la Bucureşti, să instaureze haosul pe străzile Capitalei.

Arătând încă o dată că ce naşte din pisică şoareci mănâncă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite