Ponta: Dacă nu pleacă Dragnea, se rupe PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider PSD Victor Ponta nu crede că Liviu Dragnea va pleca de bună-voie din fruntea PSD. Fostul premier spune că PSD se va rupe în cazul în care Dragnea nu va fi dat jos.

„Eu mă bucur şi îi salut pe foştii mei colegi din PSD, care înţeleg că modul în care domnul Dragnea a confiscat şi PSD, şi Parlamentul şi Guvernul ne duce pe toţi la dezastru, nu doar pe ei, că aici nu vorbim doar de interesele unui partid, vorbim de faptul că ţara e guvernată prost, că Parlamentul nu mai funcţionează deloc, practic toate deciziile le ia doar domnul Dragnea. Sper să aibă o masă critică, sper să schimbe nu doar persoana domnului Dragnea, dar mai ales ideile greşite în care domnul Dragnea a folosit partidul şi Parlamentul”, a declarat Victor Ponta în Parlament.

Fostul premier a arătat şi că el şi parlamentarii Pro România îi vor sprijini pe nemulţumiţii din PSD „să aducă Guvernul, Parlamentul pe o direcţie a normalităţii”.

„Domnul Dragnea dacă a mai rămas cu un miligram de raţiune ar trebui să elibereze Parlamentul, Guvernul, PSD, ar trebui să se concentreze pe data de 8 octombrie, când dă o bătălie importantă”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă crede că Liviu Dragnea va face, la fel cum a făcut el, un pas în spate de bunăvoie, fostul premier PSD a răspuns: „Nu, pentru că Liviu Dragnea nu e Victor Ponta. Nu m-a constrâns nimeni, am avut curajul să-mi asum responsabilitatea. Îţi trebuie un anumit caracter să te dai deoparte când ştii că tu ca persoană faci rău partidului”.

„Se poate ajunge la o ruptură în PSD după acest CEx?”, a fost întrebat Ponta.  „Dacă nu pleacă Dragnea, da. Şi îi aştept în Pro România”, a răspuns râzând fostul premier social-democrat.

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări. Cei trei propun ca Vorica Dăncilă să rămână preşedinte-interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite