Ce mesaj are Liviu Pleşoianu pentru organizaţia #Rezist: "Justiţia pe care ei o apără este cea care se pronunţă. Ca atare, nu au de ce să se teamă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a transmis luni, într-o emisiune la Antena 3, că "are o veste bună pentru organizaţia #rezist", făcând referire la proiectul de lege iniţiat de acesta potrivit căruia asociaţiile pot fi desfiinţate de instanţele judecătoreşti la cerere. Pleşoianu a continuat spunând că "justiţia pe care ei o apără" este şi cea care se va pronunţa în astfel de cazuri, sugerând astfel că "nu au de ce să se teamă" că vor fi desfiinţaţi.

"Am privit cu foarte mult interes cum s-a propagat ştirea cu referire la acest proiect de lege, într-o anumită zonă a presei, şi am înţeles de acolo că eu aş dori să închid organizaţiile #rezist. Pe mine m-a speriat un pic ideea asta pentru că nu m-am gândit niciodată că organizaţia #rezist a făcut toate lucrurile enumerate în acel proiect de lege. Mai este o problemă de logică aici. Ce am înţeles eu din toate protestele de aproape 2 ani încoace este că ei apără justiţia. Am o veste bună pentru ei în această situaţie. Cererea în vederea dizvolvării o poate face orice persoană, dar dizolvarea vine în urma unei hotărâri a unei instanţe judecătoreşti, cu alte cuvinte justiţia. Justiţia pe care ei o apără este cea care se pronunţă. Ca atare, nu au de ce să se teamă'', a afirmat Liviu Pleşoianu, în cadrul emisiunii ''Esenţial'', de la Antena 3.

Proiectul legislativ la care face referire deputatul PSD şi pe care l-a iniţiat prevede ca asociaţiile să poată fi dizolvate printr-o decizie judecătorească, dacă sunt considerate a fi succesoare a unor organizaţii naziste sau dacă acţionează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite