Ce măsuri ia Guvernul pentru a preîntâmpina un posibil eşec în Diaspora la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care românii din străinătate nu au dat năvală pentru a se înregistra în Registrul Electoral, Ministerul de Externe va împărţi pliante de informare la punctele de frontiere, iar Ambasada României la Londra a lansat o aplicaţie, în care sunt prezentate condiţiile de înscriere.

„Acţiunea face parte din ampla campanie de informare derulată de MAE în vederea aducerii la cunoştinţa cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate asupra noilor modalităţi de exercitare a votului în străinătate”, a explicat MAE legat de pliantele care se vor împărţi la punctele de frontieră.

În paralel, Ambasada României la Londra a lansat o aplicaţie care să vină în sprijinul românilor din Marea Britanie. Prin intermediul aplicaţiei, este facilitat accesul direct la cererea de înscriere şi sunt prezentate de o manieră simplificată condiţiile de înscriere în registrul electoral.

Ambasada României la Londra reaminteşte că înscrierea în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 se face respectând mai mulţi paşi. Astfel, se completează cererea de înscriere, se datează şi se semnează, se ataşează copia paşaportului de tip CRDS, se ataşează copia unui act de identitate valabil — carte de identitate sau paşaport — şi copia unuia din documentele care atestă reşedinţa în Marea Britanie. Cererea în original şi copia sau copiile documentelor de identitate şi de reşedinţă se pot depune personal sau trebuie trimise prin poştă la adresa Consular Section, Embassy of Romania in London, M.E.I.C. House, 344 High Street Kensington.

Aplicaţia poate fi accesată AICI.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, până la data de 1 august, au fost validate 4.616 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite