Ce jocuri face dl. Mihai Fifor?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, în după-amiaza zilei de 10 august, Jandarmeria Română şi-a dat, în văzul lumii şi în cel mai lamentabil chip cu putinţă, cinstea pe ruşine.

Uniformele angajaţilor unei instituţii de forţă, pe care aud că prea-inteligentul  Mihai Fifor ar vrea să o remilitarizeze aşa cum ar vrea să facă şi cu Poliţia, au fost mânjite în decurs de doar câteva ore din cauza supuşeniei fără minte.  A subordonării complet iresponsabile, în total dispreţ faţă de lege şi de onoarea militară, a comandanţilor dar şi a executanţilor în raport cu  interesele şi ordinele unei puteri politice care nu mai era şi nu mai este agreată de o bună parte a românilor. O putere politică ce încă de atunci îşi dovedise impotenţa, analfabetismul, aroganţa.

Românii, fie ei din ţară şi din străinătate, s-au adunat în ceea ce a fost numit “Mitingul Diasporei” spre a-şi exprima protestul la adresa unor conducători care credeau şi, din păcate, continuă să creadă că totul se poate cumpăra. Că totul este de vânzare. Că dacă, vorba îngâmfatului fost ministru al Culturii cu numele de Lucian Romaşcanu, „li se mai dă ceva românilor” (dl. Romaşcanu nu le-a dat românilor decât măsura incompetenţei crase a domniei-sale), o putere politică discreditată îşi poate îngădui să dispreţuiască populaţia, să o trateze ca pe o masă amorfă.

Pe 10 august 2018, românii le-au spus celor din guvernarea PSD-ALDE “aiasta nu se poate, Maiestate !”. Iar insii care compun respectiva putere, indivizi cu minte şi şcoală puţină, cu facultăţi făcute cu termen redus, cu diplome universitare neacoperite în ştiinţă de carte, cu doctorate plagiate, câteva luni mai târziu au murdărit, în frunte cu agramata Viorica Vasilica Dăncilă, prin prezenţa lor chiar Sala Tronului pe care au transformat-o în sală de mese, au decis să îi gazeze, cu ajutorul forţelor Jandarmeriei, pe cei ieşiti în stradă.

E adevărat, au existat şi violenţe din partea unora dintre demonstranţi. Sau falşi demonstraţi. Violenţe parcă anume stimulate de cei aflaţi în solda puterii. Iar puterea a profitat de ele nu doar pentru a se comporta aşa cum, în principal, reprezentanţii aceluiaşi partid politic care poartă în ADN-ul său doctrina comunistă au făcut-o la mineriade. Atunci, în vremea mineriadelor, Ion Iliescu ajutat de istoricul Răzvan Theodorescu, azi vicepreşedinte octogenar al Academiei Române, a inventat povestea unor pretinse acţiuni de tip legionar. În august 2018, puterea PSD-ALDE a născocit o altă poveste. Pe care nu a crezut-o nimeni. Aceea a loviturii de stat. Caraghioslâc repetat cu foarte puţină vreme în urmă de d-na V. V. Dăncilă. Că atât poate ea săraca, cu mintiuca ei de ingineră deghizată, până în 1989, în profesor de Discipline tehnologice la un sărman liceu industrial din Videle. Ajunsă, graţie azi puşcăriaşului Dragnea Nicolae Liviu, europarlamentar şi, mai apoi, chiar prim-ministru.

În urmă cu doar câteva zile, ministrul interimar de Interne, dl. Mihai Fifor, l-a renumit la conducerea Jandarmeriei Capitalei pe un anume domn Sebastian Cucoş. Care conducea aceeaşi structură şi în ziua de 10 august 2018. Aceasta după ce doar cu o zi înainte acelaşi domn Mihai Fifor l-a cocoţat în funcţia de şef al Jandarmeriei Române pe dl. Constantin Florea, un conjudeţean al domniei-sale despre care se spune că ar fi cum nu se poate mai apropiat de famiglia Lia Olguţa Vasilescu. Numai că nici fostul şef al Jandarmeriei Capitalei, dl. Şindile, nu rămâne fără coledzi. A primit şi el o sinecură, adică rămâne tot în solda PSD, soldă plătită din taxele şi impozitele noastre.

Cum oare ar putea fi calificate deciziile aproape incredibile ale d-lui Fifor? Inconştienţă? Provocare? Sfidare a oricărei urme de bun simţ politic sau chiar de bun simţ tout court? Bătaie de joc la adresa populaţiei? Avertisment că lucrurile se vor întâmpla tot la fel de violent ca anul trecut şi anul acesta, cu ocazia unui miting care va avea loc tot în ziua de 10 august?  Dovada clară că PSD, că autoritatea, că guvernul nu au învăţat nimic din rezultatul alegerilor europarlamentare? Acesta va fi modul în care dl. Mihai Fifor îşi imaginează că se va putea recâştiga încrederea românilor în instituţiile Statului, recâştigare despre care domnul cu pricina a făcut vorbire joi seară? Pe cine crede că păcăleşte dl. ministru? Ori se păcăleşte pe sine însuşi? La fel cum se păcăleşte toată conducerea PSD.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite