Ce a înţeles PSD din protestul cu bonuri fiscale al liberalilor: Încurajează evaziunea fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, spune că parlamentarii PNL, prin iniţiativa de a purta bonuri fiscale în piept, ca răspuns la atitudinea lui Victor Ponta faţă de jurnalişti, îi reprezintă, de fapt, pe cei care fac evaziune fiscală.

„În Parlamentul României a avut loc astăzi un eveniment fără precedent care, din păcate, nu este o gluma de 1 aprilie. Un întreg grup parlamentar, cel al noului PDL, a decis sa îşi asume, pe faţă, reprezentarea în Parlament a celor care fac evaziune fiscală şi fură din buzunarul tuturor românilor. O astfel de atitudine este scandaloasă şi invită practic la nerespectarea legii. Consider că gestul făcut de doamna Pocora şi deputaţii din noul PDL este jignitor pentru toti românii si pentru toate firmele care îsi platesc taxele în mod corect. Evaziunea fiscala este un flagel, iar încurajarea ei de către parlamentarii principalului partid de opoziţie arată ce tip de mentalitate îi guvernează pe colegii din noul PDL“, a spus Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Firea a solicitat copreşedintilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, să se delimiteze de acţiunile grupului deputaţilor din propriul partid, „pentru a nu crede ca o astfel de actiune pro-evaziune a fost facuta chiar la ordinul conducerii noului PDL“.

Membrii PNL s-au prezentat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu bonuri fiscale prinse în piept, ca reacţie la declaraţiile premierului Victor Ponta care a susţinut că nu acceptă întrebări decât de la jurnaliştii care prezintă bon fiscal.

„Am bon şi îl pot întreba pe Victor Ponta cât timp va mai ignora voinţa cetăţenilor? Cât timp va mai lovi în cetăţeni şi în drepturile noastre? Cât timp va lovi în micul întreprinzător? Cât timp PSD va mai face scut în faţa Justiţiei?“, a scris deputatul PNL Cristina Pocora pe Facebook, unde a şi publicat mai multe fotografii cu colegii ei.

Aflat la Parlament zilele trecute, Ponta a trecut prin faţa unui grup de jurnalişti şi, înainte ca aceştia să îi adreseze vreo întrebare, le-a cerut să îi prezinte un bon fiscal dacă vor să obţină răspunsuri din partea lui.

„Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări !“, a spus Ponta, după care a reluat ideea că el răspunde doar celor care îşi plătesc taxele.

pnl bonuri fiscale

FOTO Facebook Cristina Pocora

pnl bonuri fiscale
pnl bonuri fiscale
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite