Ce i-a reproșat Băsescu lui Marga, după depunerea jurământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost pus într-o situaţie neplăcută, luni seara, după ce a depus jurământul. Preşedintele statului a ezitat iniţial să dea mâna cu el. Între cei doi a avut loc un scurt dialog. Părea că președintele îi reproșează ceva noului ministru de Externe. Într-o intervenție la postul de știri, România Tv, Marga a explicat ce s-a întâmplat.

Ministrul de Externe, Andrei Marga a explicat că, după depunerea jurământului, preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat faptul că l-a comparat cu Mussolini la audierile dinaintea validării sale în funcţie. Ministrul a încercat, însă, să-l lămurească pe şeful statului în această privinţă.

"La audiere, un parlamentar de la PDL m-a întrebat în legătură cu textul meu în care am spus că s-au luat măsuri care aduc a Mussolini. Şi am dat acolo volumele exacte care permit o analogie între măsurile mussoliniene şi cele de la noi, de exemplu obsesia desființării celei de-a doua camere a Parlamentului, tăierea salariilor bugetarilor, desființarea școlilor, folosirea dosarelor pentru a ataca rivalii, folosirea unei tehnici de descalificare a adversarilor. Această chestiune a fost discutată la comisie. Cineva l-a informat pe preşedinte că a fost această discuţie, preşedintele mi-a spus că nu e bine să văd astfel lucrurile, i-am spus că nu e exact informat şi că o să discutăm cu cea mai apropiată ocazie şi a fost de acord", a povestit Andrei Marga.

"A fost un răspuns la o întrebare care s-a referit punctual la textul meu. Nu a fost o declaraţie, ci un răspuns la o întrebare pusă din sală", a completat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite