Ce a făcut preşedintele Traian Băsescu a doua zi după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a votat la Liceul A.D. Xenepol, Bucureşti FOTO Reuters
Preşedintele Traian Băsescu a votat la Liceul A.D. Xenepol, Bucureşti FOTO Reuters

În toată această vervă post-alegeri şi la un scor de numai 6% obţinut de PMP, preşedintele Traian Băsescu a preferat să rămână în spatele camerelor de filmat a doua zi după alegeri. Şeful statului s-a rezumat numai la decorarea unor personalităţi din Republica Moldova şi a fostului premier Nicolae Văcăroiu.

Ieri, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de decorare a mai multor personalităţi din Republica Moldova. „Traian Băsescu a conferit Ordinul „Meritul Cultural” - în grad de Comandor, categoria A „Literatură”, domnului Igor Creţu, poet şi traducător, şi Ordinul „Meritul Cultural” - în grad de Ofiţer, categoria A „Literatură” domnului Vasile Romanciuc, poet, autor a numeroase cărţi pentru copii, domnului Eugen Lungu, critic literar, redactor-şef al Editurii „Arc” din Chişinău, domnului Vlad Pohilă, scriitor, publicist şi traducător, autor de dicţionare şi lucrări de lingvistică, domnului Vasile Gârneţ, poet şi prozator, director al revistei „Confort”, domnului Mircea V. Ciobanu, poet, dramaturg, redactor-şef al Editurii „Ştiinţa” din Chişinău, şi domnului Teo Chiriac, poet şi traducător, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova“, se arată îmtr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şi preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a fost decorat de şeful statului. „Astfel, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, pentru excelenţa, recunoscută la nivel internaţional, de care a dat dovadă în coordonarea actului de control, contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Ofiţer, domnului Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Curţii de Conturi“, se mai arată în alt comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, precizându-se că decorarea s-a făcut la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea colonellului Dumitru Vintea din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi trecerea sa în rezervă cu noul grad.

După scorul usturător al alianţei PSD-UNPR-PC de la alegerile de duminică, liderii partidelor de dreapta vorbesc mult mai apăsat despre un proiect comun anti-PSD, dar niciunul dintre ei nu preiau iniţiativa, ci doar se invită reciproc la discuţii.

Întrebată dacă PMP l-a dezamăgit pe preşedintele Traian Băsescu, care a declarat că aşteaptă un scor cu două cifre, Elena Udrea a spus că obiectivul lor a fost să intre în Parlamentul European. "A depins foarte mult şi de structurile de partid. Această creştere a prezenţei se datoreată şi PMP, un partid care face diferenţa. Am vorbit toţi astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, în momentul votului. Ne-a urat succes", a argumentat Udrea.

Citeşte şi:



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite