Ce e, de fapt, o decoraţie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia France Presse a anunţat pe 10 septembrie că în Republica Centrafricană a fost arestat directorul Trezoreriei, sub acuzaţiile de escrocherie şi contrafacere. Când spui contrafacere, te poţi gândi azi la multe. De data asta, e vorba despre... decoraţiile purtate de şeful statului, la ceremonia de învestire.

"Păcălitul" e Michel Djotodia, liderul rebelilor din grupul Séléka, care s-a auto-proclamat preşedinte, acum cinci luni, după debarcarea de la putere, la Bangui, a lui François Bozizé. Ştirea AFP menţiona că falsificatorul a deturnat sume importante din cei 900 de mii de euro alocaţi pentru fastuoasa ceremonie. Cam mult pentru o ţară unde majoritatea trăieşte cu mai puţin de un euro pe zi! Depeşa mai preciza că şi-ar fi dat seama, că eşarfa şi decoraţia purtate de Djotodia la ceremonie erau nişte falsuri, unul dintre patriarhii politicii africane, Denis Sassou Nguesso, invitat la învestire.
 


Vă invităm să citiţi continuarea articolului în volumul „Dumnezeu a trântit telecomanda”, publicat la editura Curtea veche, în noiembrie 2014.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite