Ce dosare europene au fost finalizate în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat zeci de dosare în primele 100 de zile ale deţinerii acestei responsabilităţi, a anunţat Viorica Dăncilă, premierul subliniid care sunt principalele realizări.

Una din principalele realizări cu care s-a lăudat Guvernul României este adoptarea Regulamentului pentru instituirea unei Autorităţi Europene a Muncii sau Directiva privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă, documente care are drept obiectiv de bază condiţii de lucru mai bune pentru cetăţeni

Printre beneficiile menţionate de adoptarea acestui document sunt: limitarea la şase luni a perioadelor de probă; posibilitatea de a solicita, după cel puţin şase luni de vechime la acelaşi angajator, un loc de muncă cu condiţii mai previzibile şi mai sigure; dreptul de a beneficia de formare gratuită, pe baza legislaţiei Uniunii sau a celei naţionale.

De asemenea, printre realizările menţionate de Viorica Dăncilă la prezentarea ilanţului de 100 de zile a deţinerii preşedinţiei Consiliului UE se numără şi obţinerea eliminarea plafonării obligatorii a subvenţiilor pentru agricultură, fapt ce asigură o dezvoltare echilibrată a tuturor fermierilor europeni, fără discriminări.

Guvernul a amintit şi „eforturile” depuse pentru ca românii să aibă produse la aceeaşi calitate precum cetăţenii europeni din vest.

„Eforturile noastre s-au concretizat în rezultate substanţiale în negocierile privind dosarele legislative active - am reuşit finalizarea unui număr de 90 de dosare legislative, acestea fiind toate confirmate în Consiliu şi în mare parte şi de Parlamentul European“, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Norme comune pentru drepturile de autor

Nu în ultimul rând, Viorica Dăncilă a vorbit şi de adoptarea mai multor norme comune pe diferite domenii. „Salut adoptarea formală în Consiliu, la începutul acestei săptămâni, ca ultim pas al procedurii legislative, a  normelor comune pentru piaţa gazelor naturale, cele privind drepturile de autor, normele referitoare la contractele de vânzări de bunuri şi contractele de furnizare de conţinut digital online, precum şi cadrul specific de funcţionare a Programului de cercetare-inovare Orizont Europa“, a mai afirmat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite