Ce conţine plângerea penală depusă de Firea împotriva lui Băsescu: „Solicit trimiterea în judecată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plângerea depusă la Parchet, senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de ameninţare şi şantaj şi arată că şeful statului a făcut acele afirmaţii la adresa familiei sale pentru că era îngrijorat că ancheta de la comisia Nana vizează situaţia sa şi a familiei sale.

„Plângere penală împotriva cetăţeanului Băsescu Taian – Preşedintele României, cu reşedinţa provizorie la Palatul Cotroceni, b-dul Geniului nr.1-3, sector 6,  pentru săvârşirea infracţiunilor de: ameninţare prev. şi ped. de art. 206 C.pen, şantaj prev si ped. de art. 207 C.pen, solicitând anchetarea şi trimiterea sa în judecată penală“, se arată în începutul plângerii penale, obţinută de stiripesurse.ro.

Firea continuă plângerea cu prezentarea declaraţiei făcute de preşedintele Traian Băsescu duminică seară.  „În seara zilei 13.04.2014, în cadrul unui interviu acordat la postul de televiziune Realitatea TV, în cadrul emisiunii “Jocuri de putere” realizată de Rareş Bogdan, numitul Băsescu Traian, referindu-se la mine, a declarat: „mai bine ar sta in banca ei şi s-ar ocupa de ce se întamplă pe moşia soţului ei unde este Primar, că s-ar putea să nu-l găsescă într-zi acasă dacă…. Nu-i atentă…. Înţeleg că în Parohia lui se întamplă destule lucruri rele” declaraţie inregistrata la min. 01;47;50 din înregistrarea emisiunii.

„Lui Băsescu îi e frică de comisia Nana“

Firea arată că furia lui Băsescu a pornit de la faptul că ea este membru al comisiei care anchetează terenul cumpărat de fiica preşedintelui de la Nana. „Aceaste afirmaţii au fost făcute în contextul în care, în calitatea mea de senator, am fost numită prin Hotarârea Parlamentului nr.74/din 10 decembrie 2013 privind înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, jud. Călăraţi  ca membră a acestei Comisii având în acelaşi timp şi rolul de comunicator de presă al lucrărilor Comisiei“, mai spune Firea.

Documentul se continuă cu motivele pentru care Firea a depus plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu„În acest context, numitul Băsescu Traian a fost îngrijorat de posibilitatea ca cercetările să vizeze situaţia sa şi a familiei sale. Pentru a mă impiedica în realizarea atribuţiilor mele parlamentare acesta a recurs la transmiterea directă a unei ameninţări realizată prin formularea sus citată. Atât formularea cât şi tonul folosit se concretizează ca fiind o ameninţare directă la adresa mea şi a familiei mele“, se mai arată în documentul citat.

Totodată, Firea îl acuză pe Băsescu de intimidare. „În acelasi timp, afirmaţia este o încercare de constrângere a mea să nu fac  -în inţelesul art. 207 C.pen – ceea ce calitatea mea de Senator şi membru al Comisiei Parlamentare îmi impune, în condiţiile în care aceasta activitate s-ar putea referi la numitul Băsescu Traian sau la familia sa“, mai arată Firea.

Pe aceeaşi temă:

Preşedintele Băsescu: Gabriela Firea este o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat; Ponta, un procuror ratat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Palatul Cotroceni, că activitatea comisiei parlamentare de anchetă care investighează achiziţionarea, de către familia sa, a unui teren agricol în comuna Nana are un obiectiv pur politic. Băsescu i-a acuzat de şantaj atât pe senatoarea PSD Gabriela Firea, cât şi pe premierul Victor Ponta, care a susţinut-o în demersul său de a strânge semnături pentru plângerea împotriva preşedintelui.

Cum a luat Gabriela Firea 1.000 de lei amendă pentru şantaj şi ultraj

Narcisa Iorga, membru al Consiliul National al Audiovizualului, a scris pe blogul său cum i-a făcut plângere Gabrielei Firea pentru şantaj şi cum Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a decis ca fosta prezentatoare TV să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei. Preşedintele Traian Băsescu a reamintit marţi acest episod.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite