Ce face Codrin Ştefănescu din PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a rămas un partid fără anticorpi, dovada clară a acestui lucru fiind lipsa de soluţie la virusarea tot mai nocivă a partidului de către foştii peremişti care s-au vopsit în social-democraţi.

Partidul specialiştilor, aşa cum era el perceput în mandatele lui Năstase, Geoană şi, chiar Ponta, s-a transformat treptat într-o copie fidelă a PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor. Grobianismul, invectivele, folosirea forţei împotriva celor care îi contestă politicile au devenit coordonatele acţiunilor PSD. În fruntea lor este Codrin Ştefănescu, secretar general interimar al partidului, unul dintre discipolii lui Vadim care şi-au găsit un loc călduţ în rândurile social-democraţilor. Ştefănescu este „ciocanul“ lui Dragnea, omul care îi asigură echipele de paznici care îl înconjoară pe preşedintele PSD atunci când este chemat la Tribunal, mulţi dintre indivizii aduşi de fostul peremist având strânse legături cu lumea interlopă. Codrin Ştefănescu şi-a impus oameni în aparatul guvernamental, în administraţia centrală şi locală, majoritatea dintre ei având o pregătire precară, dar un singur scop: să crească influenţa sa în partid. Deocamdată, Ştefănescu foloseşte această influenţă pentru a-l peria pe Liviu Dragnea, însă fostul peremist, şcolit în umbra lui Vadim Tudor, ţinteşte mai sus...

Codrin Ştefănescu a devenit nociv pentru PSD, iar mulţi dintre social-democraţi şi-au dat seama de acest lucru, fiind deranjaţi de derapajele acestuia şi de peremizarea tot mai accentuată a partidului.

Un exemplu de personaj trimis de Ştefănescu la Guvern este Mario Rafael, devenit consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme sociale. Acest personaj, foarte influent în cartierele Ferentari şi Rahova, a devenit celebru pentru modul în care îi organizează pe bodyguarzii care-l apără pe Dragnea. Ca Mario Rafael sunt alţi zeci care gravitează în jurul lui Codrin Ştefănescu, secretarului general al PSD. Majoritatea sunt foşti protejaţi ai lui Marian Vanghelie, primarul „care este“, pe care acesta îi folosea să adune simpatizanţii PSD din Rahova şi Ferentari la mitingurile partidului. Vanghelie a cam dispărut de pe scena politică, însă protejaţii lui au continuat să fie prezenţi. Mai mult, au crescut, au început să vadă că politica e profitabilă şi au căutat un nou „tătuc“, găsindu-l în cele din urmă în persoana lui Codrin Ştefănescu. Dacă Vanghelie se mulţumea să-i ţină pe lângă el, cu funcţii mici pe la direcţiile Sectorlui 5 şi Primăria Capitalei, Ştefănescu îi propulsează la nivel guvernamental, în zonele de decizie şi influenţă, cât şi în structurile partidului. Un partid, care, aşa cum am spus la început, nu mai are anticorpi să reziste acestei peremizări.

Codrin Ştefănescu a devenit nociv pentru PSD, iar mulţi dintre social-democraţi şi-au dat seama de acest lucru, fiind deranjaţi de derapajele acestuia şi de peremizarea tot mai accentuată a partidului. Pentru a contracara influenţa fostului peremist, ei încearcă să se grupeze în jurul premierului Viorica Dăncilă, dar şansele să-l pună la colţ pe Ştefănescu sunt mici, în condiţiile în care Dragnea îi dă, deocambată, credit fostului peremist.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite