Ce carte citea „PSD-istul înrăit“ care nu a vrut să dea mâna cu Băsescu. Bărbatul l-a refuzat şi pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„PSD-istul înrăit“ (centru), aşa cum l-a numit Băsescu, în timp ce înmânează o ştampilă de vot. FOTO Inquam Photos
„PSD-istul înrăit“ (centru), aşa cum l-a numit Băsescu, în timp ce înmânează o ştampilă de vot. FOTO Inquam Photos

Persoana care a refuzat să dea mâna în secţia de votare cu fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru că era preocupat să citească, lectura în acel moment cartea „Ghidul autostopistului galactic“.

Sâmbătă dimineaţă, la Liceul Jean Monnet din Capitală, un membru din comisia secţiei de votare unde a mers Traian Băsescu a refuzat să dea mâna cu fostul şef de stat. În acel moment, persoana despre care Băsescu a afirmat ulterior că era un „PSD-ist înrăit“ citea dintr-o carte. 

Cartea pe care o avea în mână era „Ghidul autostopistului galactic“, scrisă de Douglas Adams. Romanul SF, parte a unei trilogii, a fost prima dată publicat în 1979 şi a ajuns pe primul loc în clasamentul cărţilor din a doua săptămână. S-a vândut în peste 250.000 de exemplare în primele trei săptămâni de la lansare.

Potrivit unei descrieri de pe site-ul editurii româneşti Nemira, personajul principal este Arthur Dent, care hoinăreşte prin galaxie cu un amic, intră în tot felul de încurcături şi ajunge invariabil într-un talmeş-balmeş din care nu lipseşte nimic. Cartea scriitorului britanic este o parodie SF inegalabilă, iar Douglas Adams este un magician de o inteligenţă sclipitoare. Ghidul autostopistului galactic rămâne lectură obligatorie pentru fanii SF, dar şi pentru orice e pasionat de sitcomurile britanice sau de Monty Python. 

Harmony Books, o divizie a Random House⁠(d) în Statele Unite, a publicat în octombrie 1980, o ediţie cu copertă cartonată, iar ediţia americană cu copertă de hârtie din 1981 a fost promovată cu 3000 de copii distribuite gratuit de revista Rolling Stone. În 2005, Del Rey Books a relansat seria Autostopistului cu noi coperte pentru lansarea filmului din 2005. Până în 2010, s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare, potrivit Wikipedia. 

Liviu Dragnea, sfidat şi el

„PSD-istul“ înrăit nu a vrut să dea mâna nici cu Liviu Dragnea în momentul în care şeful PSD a trecut să salute membrii comisiei. Mai mult, Dragnea a fost refuzat şi de un al doilea membru al comisiei. „N-au cei şapte ani de acasă“, a fost explicaţia lui Dragnea. 

CITEŞTE ŞI:

HARTA INTERACTIVĂ Câţi români au votat la referendum

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite