Ce candidaţi pregăteşte Puterea pentru sectoarele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fostul primar al sectorului 3, LIviu Negoiţă
fostul primar al sectorului 3, LIviu Negoiţă

Theodor Paleologu la sectorul 1, Niculae Onţanu la Sectorul 2, Liviu Negoiţă la Sectorul 3, Cristian Popescu Piedone la Sectorul 4, Ştefan Pirpiliu la Sectorul 5 şi Cristian Poteraş la Sectorul 6 sunt candidaţii discutaţi de PDL şi UNPR pentru primăriile sectoarelor din Bucureşti. Candidatul pentru primăria Capitalei va fi stabilit până pe 15 martie.


Nicolae Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii PDL şi UNPR la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei, pe care le deţin în prezent, candidatul pentru Primăria Generală urmând a fi stabilit până la 15 martie au declarat surse democrat-liberale. În funcţie de rezultatul negocierilor pentru MIşcarea Populară, PDL şi UNPR vor avea fie liste commune în Bucureşti, dar există şi varianta listelor separate, fără concurenţă acolo unde au candidaţi puternici.

Potrivit surselor citate, „pentru sectoarele 1 şi 5 se aşteaptă rezultatele sondajelor. Un sondaj a fost făcut pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei, iar în acesta a ieşit pe primele locuri Silviu Prigoană, dar urmează să fie făcut un alt sondaj, astfel încât până la 15 martie să fie stabiliţi toţi candidaţii", au detaliat sursele citate.

Astfel, la sectorul 1 democrat-liberalii susţin că mizează pe candidatura lui Theodor Paleologu. „100% îl susţin pe Theodor Paleologu, dar sigur, nu pot să garantez că el va fi candidatul. Mergem pe sondaje. El ştiu, nu e un mare iubitor de sondaje, dar eu ca sociolog, merg pe ele. Sondajele sunt hotărâtoare pentru că nu poţi să pui un candidat fără speranţă de viaţă. Îl testăm pe el deocamdată. Mai e şi un tânăr de la tineret testat în sondaje, dar Paleologu e pe locul 1", a afirmat deputatul PDL Vasile Gherasim.

La sectorul 2, Puterea îl va sprijini pe actualul primar Neculai Onţanu, membru UNPR, au afirmat surse din PDL. El este cel mai bine plasat în sondaje, niciunul dintre contracandidaţii propuşi de USL nereuşind să îl concureze.

O situaţie similară se înregistrează în sectorul 3, unde PDL îl va propune actualul primar Liviu Negoiţă, de asemenea cotat cu mari şanse de a-şi păstra mandatul. Numele lui Liviu Negoiţă a fost vehiculat de mai multe ori pentru primăria Capitalei, dar acesta a refuzat de fiecare dată să intre în cursă.

În privinţa sectorului 4, cele două partide mizează pe tot pe victoria primarului în funcţie Cristian Popescu Piedone, racolat de UNPR de la PC. Şi Cristian Popescu Piedone este luat în calcul pentru primăria Capitalei, dar se pare că şi el vrea să meargă la sigur şi să îşi păstreze primăria de sector, în loc să rişte o competiţie cu Sorin Oprescu, dat câştigător chiar de sondajele plătite de PDL.

În sectorul 5, în luptă ar putea fi aruncat deputatul PDL Ştefan Pirpiliu, cu şanse destul de mici contra lui Marian Vanghelie. Tot la 5 vrea să candideze şi uneperistul Corin Romanescu, care îşi face campanie de luni bune, împărţind diverse lucruri în sector: de la mături cu care să fie "măturat" Vanghelie, la excursii la mânăstirile din Ilfov, pâini şi, mai nou, lemne de foc pentru nevoiaşii din Ferentari.

La sectorul 6, PDL merge din nou pe mâna lui Cristian Poteraş, destul de nepopular însă în sondaje.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite