Ce cadouri i-a oferit Klaus Iohannis Prinţului Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat, miercuri seara, la dineul organizat la Palatul Buckingham, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către prinţul Charles.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit prinţului Charles o icoană pe sticlă - Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Ucigătorul de Dragon (Balaur) şi Martirul; o colecţie de vinuri reprezentative din cele trei regiuni istorice ale României - Moldova, Muntenia şi Transilvania, dar şi o sticlă de vin din 1948, anul naşterii prinţului de Wales.

Şeful statului a participat la acest eveniment la invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Şeful statului trebuia să aibă miercuri o întâlnire cu premierul britanic, Theresa May, însă întrevederea nu a mai avut loc ''din motive obiective, ce au ţinut exclusiv de partea britanică'', a informat Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali era programată pentru miercuri, la solicitarea premierului britanic, iar motivul pentru care aceasta nu a mai avut loc a fost legat de faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din UE era încă în desfăşurare, a precizat Preşedinţia de la Bucureşti. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite