Ce-au făcut Băsescu, Boc, Anastase şi Patriarhul, la discursul Regelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost ,,slugă la ruşi"
Preşedintele Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost ,,slugă la ruşi"

Preşedintele ţării, premierul, şeful Camerei Deputaţilor şi Patriarhul României nu au participat la omagierea din Parlament a Regelui Mihai I al României.

Senator PDL: L-am aplaudat pe Rege din suflet!

Preşedintele Traian Băsescu declarase deja că nu va participa la eveniment, pentru că nu are motiv.

Şeful statului a avut programată pentru marţi, de la 9.15, participarea la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, iar la ora 10.00, ora la care ar urma să înceapă discursul fostului suveran, Traian Băsescu a plecat spre Bruxelles pentru o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Nici premierul Emil Boc nu a fost nici el prezent în plenul Camerelor reunite, programul de marţi incluzând participarea la ceremonii ocazionate de Ziua Armatei la Carei, precum şi la extinderea unei investiţii, tot la Carei. Întrebat la Carei, unde a participat la manifestările dedicate Zilei Armatei, cum comentează discursul Regelui Mihai, Boc a spus: "Îi doresc La mulţi ani şi multă sănătate".

Întrebat dacă nu i se pare o lipsă de respect la nivel înalt absenţa sa din Parlament la discursul Regelui Mihai, premierul Emil Boc a răspuns: "Mi s-ar fi părut o lipsă de respect faţă de Armata Română dacă nu aş fi fost prezent astăzi aici, la Carei".

Şi Patriarhul Daniel a absentat de la Parlament, invocând sărbătoarearo Cuviosului Dimitrie cel Nou, Octitorul Bucureştilor, şi şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care impun participarea sa. Prin urmare, şeful BOR a fost înlocuit de episcop-vicarul patriarhal Ciprian Câmpineanul, reprezentantul oficial al Patriarhiei Române în relaţia cu Parlamentul.

Cât despre preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ea a fost plecată "în misiune", adică într-o deplasare în Georgia. Anastase a plecat luni în Georgia şi se va întoarce miercuri noaptea în România. Ea face această vizită împreună cu o delegaţie a Camerei Deputaţilor formată din Costică Canacheu şi Marius Rogin (PDL).

Cum explică PDL lipsa miniştrilor de la discursul Regelui: "S-a suprapus cu acţiuni de mult timp programate"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite