Ce ne aşteaptă dacă PSD câştigă alegerile?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt trei săptămâni până la alegerile parlamentare şi este firească tentaţia de a evalua ce ne aşteaptă dacă una sau alta dintre formaţiile aflate în competiţie câştigă alegerile. Dacă se confirmă actualele sondaje, PSD+ALDE ar avea prima şansă să câştige alegerile. Să încercăm să anticipăm la ce să ne aşteptăm după eventuala câştigare a alegerilor de către PSD.

Contextul geopolitic

Recentele rezultate ale alegerilor din America, Republica Moldova, Bulgaria, Brexitul, poziţiile Ungariei, Cehiei, Slovaciei, Poloniei, Greciei,  sunt favorabile curentului izolaţionist, reprezentat la noi de PSD, PRU şi ALDE.

Nu este clar dacă viitorul preşedinte Trump va menţine interesul Americii pentru Parteneriatul Strategic româno-american, sau ne va abandona în braţele Rusiei, renunţând la poziţia de garant al securităţii şi ale libertăţilor câştigate de popoarele din estul Europei.

Uniunea Europeană este şi ea supusă la presiuni uriaşe, rezultate din refuzul celor mai multe ţări de a renunţa la „felii” de suveranitate, de valul de populism şi extremism care riscă să aducă la putere partide şi conducători anti integrare europeană.

PSD şi ALDE nu mai vor control extern asupra independenţei justiţiei

Să ne reamintim: „Avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”, „atunci când vom prelua controlul politic la DNA”, „le vom face dreptate lui Nicolescu şi celorlalţi”, „nu ne dezicem de Duicu, Prioteasa”, marţea neagră cât pe ce să reuşească.

Tăriceanu şi Ponta au vituperat împotriva justiţiei şi DNA, deşi s-au mai potolit în ultimul timp, dându-şi seama de pierderile electorale.

Cât despre Victor Ponta, el este un partizan declarat al lui Erdogan, al poziţiei acestuia de apropiere de Moscova şi de orientare anti UE şi anti America.

Care este obiectivul PSD+ALDE?

Să controleze ţara până în ultimul cătun, în primul rând economic. Să aibă acces fără piedici şi limite la banul public, să facă averi uriaşe fraudând bugetele ţării, fără a fi traşi la răspundere în justiţie.

Nicolae Văcăroiu, şeful Curţii de Conturi, apreciază o fraudă de 2 miliarde euro din bugetul de stat doar în ultimii 10 ani, în contextul în care justiţia a fost mai activă. Dar în ceilalţi 15 ani?

Anchetele DNA din ultimii ani devoalează doar vârful aisbergului, pentru că nu au forţa necesară să intre şi în toate primăriile din teritoriu.

„Aisbergul” furturilor şi devalizării bugetului de stat este probabil de 10 ori mai mare, comparativ cu ce vedem acum în justiţie. De aici şi perpetuarea fraudelor, speranţa fiind că autorii lor nu vor fi prinşi.

Miza anihilării justiţiei

Cu o majoritate confortabilă, ce reprezintă, in opinia lor,  o legitimare din partea populaţiei a acţiunilor viitoare, PSD+ALDE vor trece la următoarele acţiuni în parlament:

1. Amputarea atribuţiilor DNA şi parchetelor prin modificarea legilor penale cu OUG, marţea neagră în varianta nouă.
2. Amnistie extinsă pentru scoaterea din puşcării şi albirea cazierelor pentru foşti conducători de frunte ai PSD şi ALDE.
3. Amplificarea imunităţilor demnitarilor astfel încât să nu mai poată fi anchetaţi de DNA şi parchete.
4. Eliminarea conflictelor de interese prevăzute în legi, aşa încât să poată controla tot ce mişcă, în special în instituţii şi deconcentrate.
5. Aranjarea legilor ce controlează cheltuirea banului public, astfel încât cei aflaţi la butoane să nu dea socoteală cuiva.
6. Politizarea totală a funcţiilor bugetare.
7. Înlocuirea şefilor din DNA, parchete, ICCJ şi CCR, cu oameni obedienţi din clientela politică.

Opoziţia probabilă a preşedintelui Iohannis va fi anihilată prin suspendarea sa de către parlament, timp în care înlocuitorul acestuia, probabil Tăriceanu, va numi premier pe Liviu Dragnea şi va promulga rapid toate modificările legislative enunţate mai sus.

Cu sau fără referendum de demitere a preşedintelui, PSD şi-a atins scopul: Dragnea premier şi botniţă justiţiei.

Promisiuni mincinoase

Ca şi în trecut, PSD şi acoliţii apelează la promisiuni fanteziste, iluzorii, contând că electoratul needucat poate fi păcălit.

Cinci autostrăzi, două centuri inelare la Bucureşti, creşteri salariale masive, cel mai mare spital din Europa, ajutoare sociale că aproape nimeni nu mai trebuie să muncească, scăderea taxelor şi impozitelor.

Simple întrebări, de ce n-au realizat până acum aceste promisiuni şi de unde bani pentru ele, ar demonta rapid minciunile.

Romexit

Este posibilă şi probabilă scoaterea României din UE, pentru asigurarea unei conduceri de tip Erdogan sau Putin. Renunţarea la UE va fi cu atât mai uşor de adoptat, cu cât şi alte ţări dau semne că nu renunţă la prerogative de suveranitate, în scopul unor politici comune în UE.

Mai presus de orice, PSD şi partenerii vor să scape de MCV, de amestecul ambasadelor străine când constată  nerespectarea principiilor statului de drept şi tratatelor semnate de România în momentul aderării la UE.

Ce n-a acceptat şi nu acceptă PSD, este să nu aibă controlul total al instituţiilor şi bugetelor ţării, în ţara lor şi cu partidul lor la putere.

Faptul că românii pierd locurile de muncă din UE,  resurse financiare nerambursabile, investiţii care aduc tehnologii, bani, management performant şi pieţe de desfacere, liberul acces al persoanelor şi mărfurilor în spaţiul UE, nu valorează nici doi bani în ochii politicienilor de la  vârful PSD, în faţa setei de îmbogăţire nelegală.

În concluzie

Dacă PSD şi ALDE vor câştiga alegerile cu peste 51%, se vor simţi legitimate de popor să treacă la toate acţiunile descrise mai sus, scopul fiind acela de a controla în totalitate structurile statului, bugetele ţării, astfel încât să se îmbogăţească pe spinarea celor care încă muncesc în România.

Soarta generaţiilor următoare, într-o Românie plină de datorii şi fără infrastructură, nu valorează nimic în ochii viitorilor, posibili, guvernanţi din PSD şi ALDE.

Vor reuşi să păcălească majoritatea electoratului? Aceasta este întrebarea!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite