Ce se ascunde în spatele amânării Congresului PSD?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi-a amânat fără tam-tam, mai curând cu jumătate de gură, aproape pe şest, Congresul care ar fi trebuit să aibă loc în ziua de sâmbătă, 3 august.

Cum prea-cinstita adunare nu era gândită nicidecum ca o şedinţă cu dezbateri, controverse, de prezentare de programe electorale, ci era plănuită să se desfăşoare în stil american, ca o lansare oficială, grandioasă a noii şefe supreme, Viorica Vasilica Dăncilă, în cursa pentru alegerile prezidenţiale, cădea extrem de prost ca principalul partid aflat la guvernare să se ţină de festivisme şi chermeze chiar în zilele în care o ţară întreagă era preocupată, îndurerată, speriată de ceea ce s-a întâmplat la Caracal. Întâmplări în care un număr considerabil de foşti sau actuali mahări ai partidului, de inşi care au fost ori încă mai sunt în prim-planul guvernării din ianuarie 2017 şi până astăzi sunt implicaţi, vârâţi până în gât. Fie prin relaţiile lor cu tot felul de inşi puşi arbitrar în funcţii de conducere la Inspectoratul judeţean de poliţie Olt, inşi care s-a dovedit că au tot felul de legături primejdioase, murdare, nepermise cu interlopi locali, aşa cum este cazul fostului vicepremier Paul Stănescu, fie prin faptul că au condus în cel mai dezastruos chip ministerul de Interne, şi aici e vorba despre fostul ministru Carmen Dan ot Videle care ar trebui să dea pentru toate astea socoteală, fie fiindcă din poziţia de deputaţi şi senatori ai majorităţii parlamentare au votat şi încuviinţat noian de modificări ale legilor justiţiei, toate făcute cu dedicaţie. În favoarea infractorilor din PSD, din ALDE, a puşcăriaşilor cărora fostul El Lider Máximo, Liviu Nicolae Dragnea, a mers până acolo încât le-a cerut iertare pedofililor şi violatorilor. Noroc că în ultimul moment speriată, atât de decredibilizata Curte Constituţională a pus capăt dezmăţului, bătăii de joc la adresa românilor, bătaie de joc cu aură de legalitate.

E adevărat, din 27 mai încoace, d-na Viorica Dăncilă a scăpat încet-încet de unii dintre cei numiţi mai sus, însă în nici un caz nu are acoperirea morală de a se prezenta drept Alba ca Zăpadă. Până la acea dată, până la condamnarea şi încătuşarea lui Dragnea, doamna Dăncilă a fost prim-ministru şi preşedinte executiv al partidului. Iar din aceste poziţii nu a scos o vorbă, nu a protestat nici măcar de formă în faţa fărădelegilor cu glazură de legalitate comise de Dragnea, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolicea, de famiglia tradiţională Olguţa şi Claudiu Manda, de dezgustătorul Pleşoianu din ipostaza de parlamentari, dar şi din aceea de vorbeţi ai partidului.

În astfel de condiţii, era cum nu se poate mai riscant să aibă loc o paranghelie pesedistă în ziua de 3 august. Unde mai pui că starea de spirit a populaţiei nu este deloc bună, că nu e defel exclus ca românii să mai infirme o dată zicerea potrivirea căreia mămăliga nu explodează, cu atât mai mult cu cât se apropie fatidica zi de 10 august. De care PSD se teme ca de moarte. Pe 10 august se împlineşte un an de la operaţiunea de gazare a populaţiei ordonată de PSD, de Dragnea şi coordonată de aceeaşi Carmen Dan. Un an în care nu s-a aflat adevărul despre ticăloşiile comandate de mai marii partidului, ticăloşii duse la îndeplinire de felurite instituţii ale Statului, în frunte cu Jandarmeria. Instituţii care, în cazul crimelor de la Caracal, dar şi în ceea ce s-a întâmplat luni la Galaţi când Poliţia s-a arătat inertă s-au dovedit încete, nepregătite, prost dotate, conduse de tot felul de impostori numiţi în funcţii cu titlul de interimari de acelaşi PSD. PSD se teme că va fi silit să desecretizeze tot ceea ce a secretizat cu de la sine putere tot doamna Carmen Dan. Şi se pare că documentele acelea conţin lucruri cumplite. 

Ca şi anul trecut, doamna Dăncilă dă semne că ar da bir cu fugiţii, că vrea să plece strategic în concediu şi s-a gândit să nu revină decât după 20 ale lunii. Adică atunci când speră că va fi trecut primejdia.

Nu, nici vorbă ca prin tărtăcuţa doamnei 3 în 1 să fi trecut ideea de a-şi retrage candidatura, deşi e clar ca lumina zilei că nu are nici cea mai mică şansă de a se califica în turul al doilea al prezidenţialelor. Un recent sondaj de opinie dat ieri publicităţii de abia dacă o plasează pe un ruşinos loc 6. Iar propunerea ca locul să îi fie luat de corbul Alexandru Cumpănaşu nu este decât o altă mega-prostie trecută prin creierul lui Ion Cristoiu. Dacă nu cumva o ticăloasă operaţiune de intoxicare la care ziaristul cu simbrie de la PSD, simbrie plătită, printre altele, via TVR, este parte.

Amânarea Congresului PSD pentru ziua de 24 august este doar o măsură disperată a actualei conduceri a PSD. Care se agaţă ca înecatul de un fir de pai. Cu şanse de salvare zero. PSD a ajuns la capătul drumului. În casa de catafalcare a politicii româneşti.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite