CCR a stabilit termen până pe 29 septembrie pentru trimiterea punctelor de vedere referitoare la sesizarea depusă de Anca Dragu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CCR FOTO Arhivă
CCR FOTO Arhivă

Curtea Constituţională a României a stabilit termenul până la care părţile trebuie să trimită punctele de vedere asupra sesizării depuse de Anca Dragu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi prim-ministru, pe de-o parte, şi între Guvern şi Parlament pe de altă parte. Astfel, părţile implicate trebuie să-şi exprime părerile, fundamentate juridic, până la 29 septembrie.

„Referitor la cererea presedintelui Senatului de solutionarea a conflictului dintre Guvern si prim-ministru, pe de o parte, si Parlamentul, pe de alta parte, s-a stabilit ca pana la 29 septembrie partile sa isi exprime punctul de vedere” a transmis CCR. 

Sursa citată mai menţionează că „termenul pentru sedinta de judecata se stabileste ulterior”.

Preşedintele Senatului susţine, în documentul transmis CCR în nume propriu, că, referitor la moţiunea de cenzură, nu e un conflict între puterile statului, ci mai degrabă unul politic. 

Anca Dragu sesizează CCR cu privire la un conflict între Guvern şi premier şi între Guvern şi Parlament pe tema votului de încredere al Parlamentului pentru noul Guvern format după demisia miniştirilor USR PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite