CCR, Renate Weber şi jocurile lor politice mizere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu am avut nici un moment naivitatea de a crede că indivizii care compun astăzi Curtea Constituţională a României, în frunte cu dl. Valer Dorneanu, iconul slugărniciei politice şi al încatenării cu PSD, partidul care l-a făcut om şi l-a miluit cu vreo trei sau patru pensii speciale, se vor ruşina în vreun fel pentru felul în care au procedat în cazul Laura Codruţa Kövesi şi în tot ceea ce a urmat după.

Nu mă aşteptam nici la demisii (pentru asta trebuie să ai coloana vertebrală, demnitate, iar doamna Mona Pivniceru şi domnii Valer Dorneanu, Marian Enache, chiar şi Daniel Morar, numit acolo de Traian Băsescu, sunt defectivi la acest capitol. Nu aveam nici cea mai firavă speranţă nici în privinţa declarării ca neconstituţionale a pensiilor speciale. Doar nu o să-şi ia caşcavalul de la gură cu mâna proprie chiar sinecuriştii în chestiune?

Mai speram totuşi într-un dram de decenţă în soluţionarea sesizărilor pe bandă rulantei ale individei cocoţate, cu ajutorul expiratului, din ce în ce mai penibilului Călin Popescu-Tăriceanu, în postul de Avocat al poporului. Sigur, numita Weber Renata execută conştiincios ordinele primite de la numitul Tăriceanu. Că doar el a salvat-o de la coada de la biroul de plasare după ce sus-numita nu a prins un loc în Parlamentul european.

În consecinţă, numita Weber Renata contestă orice lege, orice normă. Indiferent dacă vine de la Preşedinţia României ori de la guvernul Orban. Iar CCR în integralitatea ei, inclusiv doamna Simina Tănăsescu, acceptă tot ceea ce le cere sus menţionata individă. Fără să se gândească la consecinţe. CCR a edictat miercuri că ar fi neconstituţionale amenzile aplicate ca urmare a ordonanţelor militare. Cum-necum, aceste ordonanţe şi spectrul amenzilor aferente nerespectării lor i-au ţinut pe românii indisciplinaţi în case şi sunt indicii că au redus drastic numărul infectărilor posibile. Simptomatic că, la nici o zi de la decizia CCR, atunci când încă nici măcar nu a fost ridicată starea de necesitate, a crescut viermuiala din marile oraşe. Şi tot la o zi după, fără a-şi putea ţine în frâu nici satisfacţia, nici nerăbdarea, numitul Tăriceanu-Popescu Călin anunţă că vrea un proiect de lege pentru anularea amenzilor deja date. Ce altă dovadă mai clară că insa de la Avocatul Poporului a acţionat la ordin politic? La ordinul binefăcătorului ei.

Miercuri seara, încă o dată spre ruşinea şi completa ei descalificare morală, Televiziunea Română a pus în undă o ediţie execrabilă a emisiunii România 9. Ionuţ Cristache şi-a pus în valoare încă o dată totala lipsă de jenă, Weber Renata a făcut pe importanta şi pe cruciata, însă cel mai „comic” a fost Ion Cristoiu când a vorbit despre mojicia pe care ar fi probat-o Rareş Bogdan la adresa sus-menţionatei inse.

Pasămite, dl. Cristoiu-Coroiu ne crede pe toţi fraieri, trăieşte cu impresia că românii ar avea memoria scurtă. Uită că, în urmă cu vreo 20-25 de ani, a fost condamnat pentru că a jignit-o grav pe scriitoarea Gabriela Adameşteanu într-un aşa-zis editorial intitulat O doamnă căreia i-aş putea spune „fă!”. Individul a scăpat de pierderea casei ca urmare a unei subscripţii publice. Iar el este cel care o apăra azi pe doamna cocoţată într-o demnitate nemeritată şi care îşi ia leafa pozând în avocatul poporului. Dacă ar avea o minimă doză de demnitate, cetăţeana în cauză nu s-ar lăsa înconjurată de ipochimeni de teapa unor Cristoiu şi Cristache.

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite