CCR l-a ignorat pe Iohannis: va analiza una dintre legile Justiţiei pe 30 mai, deşi preşedintele a cerut Curţii să aştepte verdictul Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a României discută în 30 mai sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, au precizat, vineri, pentru Agerpres, oficiali ai CCR. Şeful statului făcuse un apel la judecătorii CCR să aştepte mai întâi verdictul Comisie de la Veneţia, apoi să se pronunţe.

Vineri, şeful statului a trimis Curţii o sesizare de neconstituţionalitate asupra modificării Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Klaus Iohannis urmează să trimită la CCR şi celelalte două legi ale Justiţiei, pe măsură ce ajung la Cotroceni pentru promulgare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Curtea Constituţională întregul pachet al Legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia. Preşedintele le-a cerut judecătorilor CCR să aştepte mai întâi decizia Comisiei de la Veneţia, abia apoi să se pronunţe. 

„Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituţională şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia. De aceea, fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă“, a spus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite