Încă o înfrângere pentru Iohannis la CCR. Curtea a respins sesizarea preşedintelui pe „bugetul ruşinii naţionale“. PSD: „Iohannis să-şi ceară scuze“! Ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, încă o înfrângere la CCR
Klaus Iohannis, încă o înfrângere la CCR

Sesizarea privind bugetul de stat pe 2019 a fost  discutată miercuri de plenul Curţii Constituţionale, după ce preşedintele Klaus Iohannis a reclamat faptul că Legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

UPDATE PSD consideră că preşedintele Klaus Ioahnnis trebuie să îşi ceară scuze de la copii pentru amânarea majorării alocaţiilor şi de la comunităţile locale pentru întârzierea inutilă a investiţiilor, după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea privind bugetul pe 2019.

UPDATE CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea bugetului. Teoretic, după decizia CCR, şeful statului mai poate să întoarcă legea în Parlament, însă măsura ar fi inutilă, din moment ce PSD şi ALDE au în continuare majoritate, deci ar ignora criticile preşedintelui. Probabil, Iohannis va promulga legea bugetului de stat pe 2019, pe care l-a numit „bugetul ruşinii naţionale“.  

***

Pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe 2019. În documentul transmis CCR, preşedintele a arătat, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Klaus Iohannis a susţinut că nu a fost respectată nici atribuţia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în momentul în care a anunţat că va contesta bugetul la CCR, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

”Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţiei ca ei să-şi rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a afirmat peşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite