Cazul Năstase comentat în presa străină. AFP: Afișând un zâmbet ironic, Adrian Năstase a părăsit Spitalul de Urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase transferat la Penitenciarul Rahova
Adrian Năstase transferat la Penitenciarul Rahova

Transferul fostului prim-ministru Adrian Năstase la Penitenciarul Rahova a fost un subiect tratat pe larg de presa intenațională.

Agenția France Press scrie că încarcerarea lui Adrian Năstase reprezintă un pas important în lupta anticorupție din România.
"Pus pe o targă și afișând un zâmbet ironic, Adrian Năstase a părăsit Spitalul de Urgență în prezența a numeroși fotografi și jurnaliști care au transmis în direct evenimentul", notează AFP.

Le parisien publică un articol despre cazul Adrian Năstase și notează că a fost dus la Penitenciar, după ce săptămâna trecuta a încercat să se sinucidă.

Postul de televiziune TF 1 a publicat pe site-ul său un articol despre încarcerarea fostului premier român. La rîndul său, site-ul romandie.com scrie că fostul şef al guvernului a încercat să se sinucidă după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupţie. Portalul citează agenţia France Presse. El spune că tentativa de suicid a avut loc miercurea trecută, la cîteva ore după anunţarea verdictului.

Cazul este tratat pe larg şi de publicaţia elveţiană Tribune de Geneve. Potrivit ediţiei online, trei poliţişti şi un medic ar fi încercat să-l ajute pe Năstase să evite încarcerarea, exagerând gravitatea rănilor. Ei au fost însă descoperiţi şi sunt urmăriţi de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Reuters notează că există semne de întrebare în legătură cu tentativa de suicid a lui Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite