Cazul Kovesi. USR a depus o lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27 de parlamentari de la Uniunea Salvaţi România (USR) au depus vineri un proiect de lege prin care cer desfiinţarea secţiei de anchetare a magistraţilor, precum şi eliminarea prevederii potrivit căreia preşedintele poate refuza doar o singură dată numirea şefilor la DNA, DIICOT şi Parchetul General.

Prin proiectul de lege, parlamentarii USR speră să obţină abrogarea juduciară prin care a fost înfiinţaţă, în cadrul Parchetului general, secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

La sfârşitul anului trecut, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, făcea apel la urgentarea procedurii de numire a procurorilor din secţia specială.

„Vreau să fac un apel la dumneavoastră, în special la domnul procuror general, ca să urgentaţi procedurile de selecţie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea secţie specială de anchetare a magistraţilor”, declara în octombrie Tudorel Toader.

Aceeaşi comisie chemat-o la audieri pe Laura Codruţa Kovesi, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă anul trecut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite