Cazanciuc, despre decizia lui Iohannis de a nu revoca şefa DNA: Preşedintele va răspunde în faţa alegătorilor. Ministrul a argumentat destul de bine solicitarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis va răspunde direct în faţa alegătorilor pentru decizia de a nu o revoca din funcţie pe şefa DNA. Acesta a mai precizat că „o altă opinie este responsabilitatea preşedintelui”, în contextul în care „ministrul a argumentat destul de bine această solicitare”, consideră Cazanciuc.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a vorbit marţi despre decizia lui Klaus Iohannis de a nu o revoca din funcţia de procuror şef al DNA pe Laura Codruţa Kovesi. Acesta a precizat că „decizia politică” a preşedintelui îl va face să răspundă în faţa alegătorilor, solicitarea ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, fiind una „argumentată destul de bine”.

„Preşedintele va răspunde în faţa alegătorilor pentru această decizie. Este o decizie politică pe o propunere fundamentată bine, spun eu, de ministrul Justiţiei. Faptul că preşedintele a avut altă opinie este responsabilitatea domniei sale, dar ministrul a argumentat destul de bine această solicitare. Cum aţi văzut, evenimentele ulterioare au întărit argumentele ministrului Justiţiei. E o procedură în curs de luare. Domnul Toader a anunţat că va ataca această decizie la CCR. Aici intrăm pe tărâmul juridic unde lucrurile sunt mai complicate. Avem un text de lege în momentul de faţă care vorbeşte de o anumită procedură, dar avem şi decizii ale CCR care arată cum trebuie interpretat textul legii în spiritul Constituţiei. Din acest punct de vedere, preşedintele României are, în momentul de faţă mai degrabă un rol formal, decât un rol decizional", a declarat Cazanciuc.

Totodată, întrebat despre o posibilă suspendare a preşedintelui în cazul unei decizii nefavorabile de la CCR, preşedintele Comisiei juridice a Senatului a spus că „nu s-a pus niciodată problema suspendării”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite