Câteva observaţii finale despre anul 2018

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum a fost, de fapt, din perspectiva lui Dragnea şi a PSD anul 2018? Bun, prost sau cenuşiu? I-a reuşit lui Dragnea operaţiune de încălecare a ţării şi de transformare a ei în paşalâc?

La o primă privire, numitului Dragnea Nicolae Liviu şi social-democraţilor români totul le-a mers din plin în trecutul an 2018. Infractorul din Teleorman, repetentul de la Politehnica bucureşteană a izbutit să se menţină la conducerea partidului, în ciuda celor care, în cel puţin trei rânduri, i-au profeţit sfârşitul, iar partidul a reuşit să păstreze guvernarea, aflată, teoretic, la a treia încercare de identificare a unui prim-ministru cât de cât capabil. În realitatea tot mai slugarnic în raport cu acelaşi El Lider Maximo. Şi mai defectiv de orice urmă de personalitate.

Preşedintele Iohannis a ratat, la mijlocul lui ianuarie 2018, ocazia de a trimite la plimbare o coaliţie de guvernare incapabilă să guverneze, preocupată fiind în exclusivitate de schimonosirea legilor justiţiei şi de salvarea de la închisoare a lui Dragnea şi, cine ştie? chiar şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Acelaşi preşedinte încearcă acum, printre altele, şi din motive electorale, dorind cu ardoare un al doilea mandat de 5 ani la Cotroceni, să îşi repare, pe cât posibil, greşeala. În 2019 vom afla dacă va izbândi sau nu. Asta dacă nu cumva are dreptate Andrei Caramitru care, într-o postare pe facebook din data de joi, 3 ianuarie, socoteşte că schimbarea intempestivă a şefului ANAF cu doamna Mihaela Triculescu înseamnă recunoaşterea faptului că România a intrat în faliment.

Dragnea, cu ajutorul sculei mizerabile cu numele de Tudorel Toader, a izbutit demiterea şefei DNA, d-na Laura Codruţa Kὄvesi, şi nu e deloc exclus ca în săptămânile sau lunile următoare, cu ajutorul aceleiaşi mizerabile scule, o pârjoală moldovenească alterată, să îl concedieze şi pe procurorul general al României, dl. Augustin Lazăr. Are de partea sa atât de politizata Curte Constituţională prezidată de un ins cu numele de Valer Dorneanu, fost membru şi dregător PSD de frunte şi valet necondiţionat al partidului şi al şefului acestuia.

Acelaşi Liviu Nicolae Dragnea a schimbat cum i-a fost voia completele de judecată, a utilizat, a dus la perfecţiune metoda de tergiversare a situaţiei sale personale din justiţie, metodă pusă la punct de un alt bandit de mare clasă, numitul Voiculescu Dan. Aşa se face că preşedintele social-democraţilor români încă este liber şi îşi îngăduie să sfideze justiţia şi pe cetăţenii cinstiţi ai României.

Cu ajutorul presei aservite, a furajaţilor din banii PSD care pretind a fi formatori de opinie ori că fac sondaje de opinie, Dragnea a reuşit să ducă de nas o consistentă parte a populaţiei. Care continuă să dea crezare discursului lui naţionalist, xenofob, anti-european, anti-bănci şi anti-naţionale. Discurs a cărui întruchipare perfectă în fapte este Ordonanţa de urgenţă cu aşa-zisa taxă pe lăcomie, ordonanţă creată de binomul Teodorovici-Vâlcov şi votată de întreg guvernul României.

Dragnea s-a descurcat şi la capitolul negustorie. A cumpărat cu funcţii de miniştri pe doi dintre opozanţii săi. Sau care au jucat rolul cu pricina. Adică pe d-na Ecaterina Andronescu şi pe dl. Niculae Bădălău. Fapt simptomatic pentru valoarea umană şi morală a celor care reprezintă astăzi partea vizibilă a PSD.

Pe de altă parte, cred că are dreptate sus-menţionatul Andrei Caramitru care într-o postare pe facebook, preluată zilele trecute de Newsweek România, susţine că în 2018 lui Dragnea nu i-a ieşit, de fapt, nimic. Adică. D-na Kὄvesi continuă să deţină o poziţie-cheie în arhitectura Procuraturii generale, dl. Augustin Lazăr este încă în funcţie în fruntea aceleiaşi instituţii, marioneta cu numele de Adina Florea nu a fost numită la şefia DNA, de unde şi încercarea disperată a ambuscatului din fruntea Ministerului Justiţiei de a transfera în politica metoda împrumutată de la loz în plic mai trage o dată. Nu au fost adoptate modificările la Codurile penal şi de procedură penală, şi aceasta în ciuda avertismentelor disperate ale lui Dragnea şi ale etern caraghiosului clovn Codrin Ştefănescu. Nici vorbă despre o ordonanţă de urgenţă care să vizeze amnistia şi graţierea.

Şi, mai presus de toate, dezastrul economic al ţării. Pentru care, la un moment dat, şi Dragnea, şi Tăriceanu, şi PSD, şi ALDE vor trebui să dea socoteală. Degeaba vor trimite iarăşi să îi apere jandarmii, o armă care s-a acoperit de ruşine la data de 10 august din cauza aceluiaşi Dragnea.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite