Câte minciuni a turnat Viorica Dăncilă la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă are nevoie de căşti pentru traducere la întâlnirile cu liderii europeni
Viorica Dăncilă are nevoie de căşti pentru traducere la întâlnirile cu liderii europeni

Premierul României i-a minţit chiar şi pe europarlamentarii social-democraţi, familie politică din care face parte şi PSD. Prestaţia Vioricăi Dăncilă la Bruxelles a fost condimentată şi cu tradiţionalele gafe de exprimare.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles, timp de două zile, cu principalele grupuri politice din Parlamentul European. Vizita a fost una de curtoazie: premierul a încercat să-i convingă pe europarlamentari că tensiunea politică din Românai nu este atât de gravă, în contextul în care săptămâna viitoare Dăncilă va fi audiată în plenul Parlamentul European pe tema respectării statului de drept. Numai că vizita premierului la Bruxelles nu a ameliorat nicicum imaginea şifonată a Guvernului PSD, ci dimpotrivă: au apărut şi mai multe critici, ca urmare a minciunilor răspândite de Dăncilă.

Premierul României, fost europarlamentar timp de opt ani, şi-a minţit chiar şi colegii din aceaşii familie europeană. Întrebată de ce PSD face campanie pentru familia tradiţională la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, Dăncilă a răspuns: „PSD nu va face campanie... nu va face campanie... Este obligaţia tuturor să facă acţiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publicate de europarlamentarul Cătălin Ivan, ales pe listele PSD, dar dat afară din partid după un conflict cu Liviu Dragnea.

Cu o săptămână înainte, Viorica Dăncilă spunea la începutul şedinţei de Guvern: „Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziţie deschisă, asumată, cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă important cum este cea a familiei“. Între timp, liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că PSD nu va face campanie pentru familia tradiţională, ci acţiuni de informare pentru referendum, deci tot campanie, dar într-o formă mascată. „Întrebarea este destul de neclară şi trebuie să-i ajutăm pe oameni să voteze în cunoştinţă de cauză“, a spus Dragnea, deşi Guvernul PSD a formulat întrebarea pentru referendum. Liderii PSD au dat înapoi la presiunea socialiştilor europeni, grup politic care susţine drepturile minorităţilor sexuale.

„Protestatarii erau drogaţi“

La întâlnirea cu Verzii europeni, potrivit g4media.ro, Dăncilă a spus că preşedintele Klaus Iohannis a dat-o afară de la şefia DNA pe Laura Codruţa Kovesi, nu Guvernul. În relaitate, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus revocarea Coruţei Kovesi, în timp ce şeful statului a refuzat să semneze decretul de revocare a şefei DNA. Ulterior, Guvernul, chiar prin semnătura Vioricăi Dăncilă, a sesizat CCR, iar Curtea l-a obligat pe Iohannis să o schimbe din funcţie pe Kovesi.

De asemenea, Dăncilă a mai spus la Bruxelles că peste 60% din judecători şi procurori au dosare în diferite etape de analiză, întrebându-se, retoric, dacă „asta, oare, înseamnă independenţa Justiţiei?“. În realitate, există mai puţin de 100  de dosare în instanţă care-i implică pe magistraţi, adică mai puţin de 2%, potrivit Europa FM.

O ultimă minciună: Dăncilă le-a spus Verzilor europeni că „se bănuieşte că protestatarii erau aduşi din afară şi că erau drogaţi“, deşi vorbele sale nu se bazează pe nicio dovadă. 

S-a făcut iar de râs

„Jandarmeriţa a fost bătută cu bestialitate de «protestanţi»“, a spus Viorica Dăncilă, în loc de protestatari, la întâlnirea cu socialiştii europeni. La finalul discuţiilor din Parlamentul European, Dăncilă şi Tudorel Toader, prezent şi el la Bruxelles, au fost abordaţi de un jurnalist de la Euronews, însă au fugit fără să răspundă la vreo întrebare. „Doamnă prim-ministru, ce aţi discutat astăzi cu Grupul S&D? Aveţi vreo reacţie? Doamnă prim-ministru? Doamnă prim-ministru? Veţi continua cu referendumul? Putem obţine un răspuns scurt, vă rog? Un comentariu legat de referendum? Ce a spus Grupul S&D despre căsătoria dintre homosexuali?”. Viorica Dăncilă a tăcut mâlc. În studio, unul dintre jurnaliştii Euronews a vorbit despre întrebările ignorate de premierul României: „Nu a fost foarte dornică să vorbească“.

Doamna premier a avut o prestaţie foarte bună la Bruxelles. Liviu Dragnea, preşedinte PSD
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite