Cât de respectaţi au ajuns să fie penalii, fugarii, inculpaţii, foştii şi viitorii puşcăriaşi în România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premise. Să recapitulăm la început câteva fapte. 1. Patru posturi de televiziune, printre care şi Televiziunea naţională, se dau de ceasul morţii să transmită ceea ce ni se anunţă a fi nu ştiu ce mare interviu-eveniment cu fugarul Sebastian Ghiţă.

După primele două episoade, mai peste tot se decide sistarea difuzării. O continuă doar România tv pentru simplul motiv că fugarul Ghiţă este patronul postului. Sistarea intervine nu fiindcă  şi-ar fi făcut prezenţa cine ştie ce odioasă operaţiune de cenzură (la TVR nu s-a manifestat nici măcar o singură urmă de profesionalism sau de decenţă), ci fiindcă pretinsa mega-operaţiune jurnalistică ticluită de cotidianul Evenimentul zilei şi pusă în operă de mega-jurnaliştii Ion Cristoiu şi Dan Andronic este departe de a fi nucleara promisă. Ghiţă repetă cam aceleaşi lucruri spuse mai an la România tv cu scopul clar de a le arăta celor interesaţi că ştie multe şi că nu ar fi tocmai bine pentru ei să fie extrădat din Serbia.

2. Acelaşi Ghiţă solicită cât de obraznic poate să nu fie făcut pachet si trimis din Serbia acasă fiindcă extrădarea s-ar baza pe probe false, ticluite. Sunt inşi din România care nu au ce face şi bagă în seamă vorbele celui care nu vrea să dea seama pentru faptele sale în faţa instanţelor din România. Drepturile oamenilor cu condicuţă trebuie respectate.

3. Ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, se deplasează la Belgrad spre a purta discuţii pe tema extrădării lui Sebastian Ghiţă cu omologul lui din Serbia. Sebastian Ghiţă are tupeul de a-i cere o întrevedere d-lui Tudorel Toader. Slavă Domnului, dl. ministru o refuză.

4. O lume întreagă  stă şi ascultă vorbele îndrugate de tânăra odraslă a clanului Cosma din Prahova, un anume Vlad, iar duduia Andreea, deputat din partea PSD, fiindcă aşa a decis din pix penalul Liviu Dragnea, face dezvăluiri pretins senzaţionale de la tribuna Parlamentului. Seara, pe la televiziunile arondate PSD-ALDE, inclusiv Televiziunea naţională, se alocă timpi de emisie întoarcerii pe toată feţele a pretinselor dezvăluiri ale tinerilor membri ai clanului Cosma. Tineret penal, mândria ţării.!

5. Ministrul Tudorel Toader face anunţul potrivit căruia cei care au stat în aşa –zise condiţii improprii în închisori şi penitenciare ar urma să primească despăgubiri în bani. Cum nu se poate mai consistente. Nu are guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă bani pentru spitale şi medicamente, acelaşi guvern şi coaliţia de guvernare încalcă, face uitată fără explicaţii Legea 85/2016 privind achitarea unor drepturi salariale către profesori iar insignifiantul, agramatul ministru Valentin Popa-Pamblică tace, însă foarte curând, din câte se pare, vor fi alimentate cu bani de la buget conturile foştilor puşcăriaşi. În România începe să fie o afacere profitabilă să stai la Mititica.Infinit mai rentabilă decât aceea de fi profesor.

E mai avantajos să faci cine ştie ce faptă rea, să stai apoi doi-trei ani la închisoare şi mai apoi să fii despăgubit pentru aceasta şi decât a fi actor în România. Cu atât mai mult actor la vreun Teatru Naţional. Acolo eşti pândit de şomaj tehnic. Suntem de abia la început de aprilie şi, deja, directorii anunţă că nu mai au bani pentru producţie. Ministrul George Ivaşcu, cu sau fără părul vâlvoi, tace asemenea ministrului Popa- Pamblică. E fericit că a dat un milion de euro pentru Cerbul de Aur. Poate că se va inventa şi o secţiune de concurs dedicată celor care au stat în penitenciare. Cu gândul de a le facilita reabilitarea prin muzica uşoară (Of, inimioară!) şi, mai apoi, inserţia în societate.

6. Fugara Elena Udrea îi dă dispoziţie tocmai din Costa Rica „maestrului” Ion Cristoiu să îi recitească Jurnalul şi să publice cu maximă urgenţă notaţiile ei referitoare la fugarul Ghiţă. Mega-jurnalistul ia poziţie de drepţi şi execută ordinul. Bombăne el niţel că aşa îi este firea, dar important e că şi-a îndeplinit misiunea.

7. PSD îl desemnează membru în CNSAS pe dl. Cazimir Ionescu. Nu îl uită nici pe dl. Gelu Voican Voiculescu şi îi găseşte şi acestuia o sinecură.Îl numeşte directorul Institutului Revoluţiei Române. Şi unul, şi celălalt sunt cercetaţi penal în Dosarul Mineriadei.

Nu putem trage decât o singură concluzie. Cât de respectaţi au ajuns să fie penalii, fugarii, inculpaţii, foştii şi viitorii puşcăriaşi în România! Încă un punct dus la îndeplinire din magnificul program de guvernare PSD-ALDE.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite