Cătălin Predoiu: „Revizuirea Constituţiei este făcută din ură faţă de preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Adevărul
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat vineri că principalul criteriu de care trebuie să se ţină cont la revizuirea Constituţiei este voinţa poporului, a cărui voce este ignorată în prezent.

„Ce e mai important, în opinia mea, e că un proces de revizuire a Constituţiei trebuie să ţină cont de voinţa poporului. Acest proces ignoră, calcă în picioare voinţa poporului exprimată la referendumul din 2009“, a subliniat Predoiu, în cadrul unei dezbateri organizate de către democrat-liberali.

„Un proces de revizuire a Constituţiei, în opinia mea, ar trebui să fie făcut pentru mai binele oamenilor, mai buna aşezare a ţării. Procesul de revizuire a Constituţiei promovat de USL este făcut cu gândul la mai binele politicienilor“, a mai spus Cătălin Predoiu.

Democrat-liberalul consideră că dovezile care îi sprijină afirmaţiile constau în „textele pe care ni le propun pentru restrângerea independenţei justiţiei şi pentru creşterea imunităţii penale a parlamentarilor.“

Totodată, el susţine că revizuirea Constituţiei este făcută „din ură faţă de preşedinte şi din ură faţă de PDL“. „Dovadă stau toate textele care propun restrângerea atribuţiilor prezidenţiale până în punctul în care această instituţie devine un decor“, adaugă Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a subliniat că revizuirea Constituţiei trebuie să respecte echilibrul puterilor în stat, independenţa justiţiei, separaţia puterilor şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, obiective despre care spune că sunt „ratate“, fapt care „riscă să afecteze nu numai Constituţia, dar şi raportul care urmează în luna decembrie, pe justiţie, cu impact aproape previzibil în proiectul Schengen“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite