Cătălin Predoiu: Noile coduri rămân cheia de boltă a reformării sistemului judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a anunţat că raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România la capitolul justiţie va fi dat publicităţii în această săptămână, iar noile coduri rămân "cheia de boltă a reformării sistemului judiciar" .

Cătălin Predoiu a explicat că, după ce Comisia Europeană va da publicităţii raportul pe justiţie, ministerul pe care îl conduce va comunica strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar, care este finalizată şi care va fi transmisă Ministerului şi Consiliului Superior al Magistraturii.

"Raportul de ţară este aşteptat în aceste zile. După publicarea lui, în două - trei zile, vom da şi strategia Ministerului Justiţiei, care vizează şi o serie de măsuri privind eficientizarea Ministerului Public. Vă asigur că am avut şi discuţii prealabile cu procurorul general despre acest fapt", a spus Predoiu.

Ministrul de resort a declarat că, în prezent, se lucrează şi la un proiect de lege, împreună cu reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Public, pentru accelerarea procedurilor, până la intrarea în vigoare a noilor Coduri. Cătălin Prediu a atras atenţia că există semnale potrivit cărora ar trebui să se intervină pentru fluidizarea sistemului juridic, transmite Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite