Scandal la audierea lui Predoiu. Şerban Nicolae: „Cele spuse sunt de un politicianism greţos”. Ministrul desemnat pentru Justiţie primeşte aviz pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul desemnat pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, a primit aviz pozitiv la audierea sa pentru postul din Guvernul Orban. Predoiu a avut mai multe contre cu PSD-istul Şerban Nicolae, preşedinele Comisiei juridice din Senat.

UPDATE Cătălin Predoiu a primit aviz pozitiv la audieri. Ministrul propus pentru Justiţie a primit 38 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi opt aleşi s-au abţinut. 

UPDATE La sesiunea de întrebări senatorul Şerban Nicolae a declarat că afirmaţiile lui Predoiu sunt de un „politicianism greţos” şi ar face bine să-şi ia notiţe de la el, pentru că aşa mai învaţă câte ceva.

Şerban Nicolae a subliniat că rapoartele MCV sunt redactate prost şi că de multe ori nu ar avea sens. 


„De 10 ani în România se duce o luptă crâncenă în jurul justiţiei, care a divizat societatea. Confruntarea a ajuns şi în magistratură, transformată pe alocuri în război. Această situaţie e intolerabilă şi nu mai poate continua”, a declarat Cătălin Predoiu. 

Ministrul desemnat pentru Justiţie consideră că ar fi o catastrofă ca doar România să rămână cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare. 

„Să fim singura ţară din UE care rămâne cu MCV ar fi o catastrofă. Ne vom căuta şi vom găsi suporteri în UE. Voi solicita sprijinul europarlamentarilor români pentru a ne susţine la Bruxelles pe subiectul MCV. Voi solicita sprijinul dumneavoastră şi al MCV. Instituţiile europene trebuie informate corect şi complet asupra progreselor”, a mai declarat Predoiu.

Liberalul a punctat faptul că au fost şi greşeli, cum s-a întâmplat la DNA Ploieşti, dar asta nu înseamnă că nu trebuie remarcate meritele procurorilor DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite