Predoiu, la prezentarea programului său: Bucureştiul e un oraş îmbolnăvit de un doctor. Dragostea mea va îmbrăca întreg oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lnsare Cătălin Predoiu. FOTO Adevărul
Lnsare Cătălin Predoiu. FOTO Adevărul

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, şi-a prezentat miercuri programul politic de campanie, alături de acesta fiind toţi liderii partidului. Opţiunea liberală pentru Bucureşti a punctat faptul că orice vot pentru altcineva în afară de PNL este, de fapt, un vot pentru PSD.

UPDATE Cătălin Predoiu: Aici sunt prieteni din afara politicului care au înţeles că PNL a înţeles. Am să încep acest discurs despre Bucureşti,d espre Bucureştiul pe care-l iubim vobind de un alt oraş. Vă povestesc o amintire despr eun alt oraş. 

În urmă cu patru ani, în februarie 2012, mă aflam la Copenhaga, la ultimul Consiliu JAi la care am fost prezent. Am fost surpins. În mijlocul oraşului, la o oră de vârf, plimbarea era agreabilă. Am parcurs un cartier de locuinţe în care toate clădirile aveau geamuri în loc de betoane. Geamuri care permiteau să priveşti fără restricţii înauuntru. 

Am fost surprins să vă în oraş a adoua zi, tineri şi tinere, la un ger de aproape -10 grade, cu copiii lor. Am văzut un oraş tihnit care-şi respectă locuitării şi-şi onorează vizitatorii. 

Mi-am petrecut ultimele săptămâni studiind oraşul bolnav. Cifrele reci care arată o boală „necruţătoare“. E oraşul îmbolnăvit de un doctor. Este posibil ca în 2019, când Bucureştiul va fi Capitala Europei să dezvăluim europenilor un oraş strălucitor, un oraş pe care bunicii noştrii îl numeau Micul Paris? O simţim în fiecare zi. Traficul, principala rană a Bucureştiului. Voi primarul care va rezolva problema traficului. Până nu rezolv această problemă nu voi face pasul înapoi.

Voi fi primarul care va fi coşmarul oricărui Guvern. Voi termina lucrările începute la metrou. Am şi forţa, şi ştiinţa, să pun în mişcare Primăria Capitalei. Voi reda timp bucureştenilor dublând viteza de circulaţie a RATB. Va fi un culoar unic pentru RATB, taxiuri, Poliţie, Pompieri. Voi construi sisteme de parcare integrate. 

Sunt proiecte care stau pe masa Primăriei, proiecte pentru care există bani, proiecte pe care eu le voi face.

PSD-iştii şi-au făcut Primăria cu geamuri negre. Eu voi face geamuri transparente. Va fi transparenţă totală. În Primăria mea nu va fi corupţie. Voi face din corupţi şomeri neremuneraţi. Vor fi şase primării de sector, zero corupţie.

Vreau locuinţe sociale pentru cei cu nevoi, pentru bătrâni, pentru cei evacuaţi din case în urma unor sentinţe judecătoreşti (...) Dragostea mea va îmbrăca întreg oraşul. 

PSD-ul stă în calea fericirii noastre. Trebuie să învingem PSD-ul. Nu este doar pentru că vrem, pentru că putem, ci pentru că merităm. Nu e totul perfect în partidul nostru, dar noi am început reforma. Noi vom continua reforma. Noi facem reformă. Dovadă sunt oamenii care nu sunt din partid şi sunt aici, în sală. Da, noi suntem partidul la care s-a referit şeful statului. Da, noi suntem partidul care a făcut reforma.

Avem o bătălie de dat. Sondajele arată foarte clar. Limpede, matematic, precis. PNL este singurul partid care poate învinge PSD-ul. Orice vot în afara PNL-ului e un vot pentru PNL. Pe 5 iunie trebuie oprită maşinăria infernală de la vârful PSD. Avem o datorie de onoare faţă de români: opriţi PSD-ul. Votaţi util pe 5 iunie. Cum spune cineva aici, nu vă pierdeţi cu Firea. Orice ar fi PSD-ul nu e în Firea Bucureştiului. 

UPDATE Sala, a cărei capacitate este de aproape o mie de persoane, este aproape plină.

UPDATE Petru Lucaci, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România : Sper că e un loc unde putem livra unele din nevoile imperative ale spaţiului cultural. Avem nevoie de cultură, Bucureştiul se pregăteşte să fie Capitală Culturală în 2021. 

E nevoie de galerii de artă şi vrea spun că UAP a pierdut după 1990 zeci de galerii de artă. Mai sunt doar patru. Vrem să propunem viitorului primar o colaborare pentru crearea unui centru internaţional de artă.

UPDATE Ciprian Ciucu, la prezentarea programului: Buna guvernare va fi la ea acasă în Primăria Capitalei. Vom fi pentru cetăţeni (...) Am venit în PNL din două motive. În primul rând, sunt cu totul compatibil ideologic. În al doilea rând, sincer, în acest partid sunt destul resurse pentru asumarea guvernării la nivel local şi nivel central. 

Problemele Bucureştiului sunt mari de tot. Nici noi, PNL, nici candidaţii PNL-ului încă nu au reuşit să le comunice oamenilor cât de complexe sunt problemele Bucureştiului. Avem de a face cu un sistem administrativ foarte mare, al doilea după Guvern. 

E nevoie de oameni pregătiţi şi pe aceştia îi găsim pe lista PNL. În primul rând, îl găsim pe Predoiu, apoi pe oamenii de pe listele de consilieri. Nu avem timp să ne profesionalizăm la primăriile de sectoare.

Trebuie să eliminăm corupţia. Primăria şi puşcăria sunt lucruri diferite. Suntem singurul partid care avem resurse şi care avem competenţă 

Catalin Predoiu afis campanie

„La prezentarea programului Cătălin Predoiu pentru Bucureşti - Soluţii serioase pentru Capitală sunt invitaţi să participe oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri şi mediu corporatist, membri ai Programului de Excelenţă al KAS (Konrad Adenauer Stiftung) medici şi asociaţii de pacienţi, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi ai Camerelor de Comerţ, analişti şi comentatori politico-economici“, arată un comunicat remix „Adevărul“. 

La eveniment vor participa copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cei şase candidaţi ai PNL pentru primăriile de sector, preşedinţii filialelor de sector din Bucureşti, Ciprian Ciucu, candidatul care deschide lista de consilieri generali din partea PNL, precum şi alţi reprezentanţi ai mediului politic.

Citeşte şi:

REPORTAJ: Predoiu a asistat la plantarea a doi copaci: „Platan este, îl cunosc după coajă“

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei şi Răzvan Mironescu, candidatul liberal la Sectorul 6, alături de mai mulţi copii au plantat câţiva copaci într-un parc din Sectorul 6, Predoiu amintindu-şi de perioada în care era în armată.

Nicuşor Dan le cere Gabrielei Firea şi lui Cătălin Predoiu să accepte dezbateri publice cu el în campania electorală

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, le-a cerut contracandidaţilor săi din partea PNL şi PSD, Cătălin Predoiu, respectiv Gabriela Firea, să participe împreună cu el la dezbateri publice pe temele majore de interes pentru bucureşteni, Nicuşor Dan acuzându-i pe cei doi că evită dezbaterile directe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite