Cătălin Predoiu: Ţara este condusa de un Guvern care s-a dovedit incompetent. Nu mai are credibilitate, cel puţin la nivel de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedinte PDL, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul unei emisiuni a Realitatea TV că un premier care nu mai are credibilitate aşa cum este şi cazul lui Victor Ponta nu mai poate duce România înainte, susţinând că Guvernul are nevoie de un lider credibil.

Predoiu este de părere actualul prim-ministru nu mai are credibilitatea să conducă un Guvern, după ce în 16 noiembrie acesta a pierdut alegerile, iar majoritatea celor ieşiţi la vot au ales să-i sancţioneze pe social-democraţi.

„Problema principală este cea pe care aţi anunţat-o, nu faptul că nu este PNL la guvernare, ci faptul că ţara este condusa de un Guvern care s-a dovedit incompetent, nu mai are credibilitate, cel puţin la nivel de premier. Am văzut pe de altă parte, această încercare de împrospătare, recredibilizare a Guvernului. Să spunem că domnul Ponta aliniază acolo cei mai buni mai buni specialişti pe care îi are PSD. Problema este la nivelul credibilităţii premierului. Un Guvern nu poate lucra dacă nu are un premier credibil. Ori, domnul Ponta, de 3 ani şi mai bine de guvernare proastă, proastă, arogantă şi sancţionată drastic, aproapoe ruşinos, în 16 noiembrie, nu mai are credibilitatea să tragă după el un Guvern, să îl împingă înainte, să rezolve problemele Românie, să stea de vorbă cu folos  pentru România, cu oameni din străinătate”, a declarat Cătălin Predoiu la Realitatea TV. 

În plus, reprezentantul PDL a punctat faptul că părerea sa a fost în bună măsură confirmată şi de discuţiile pe care le-a purtat inclusiv cu oameni politici străini:

„Am stat de vorbă şi cu oameni politici români, şi din străinătate. Nu mai crede nimeni că se poate duce înainte România, cu un premier care nu mai are credibilitate. Asta este principala problemă, faptul că Ponta nu mai are credibilitate”, a ţinut să sublinieze fostul ministru al Justiţiei. 

Prim-vicepreşedintele PSD susţine că PSD este în prezent „în genunchi” fiind într-o perioadă de reconstrucţie, însă acest proces va dura destul de mult, între 12 şi 18 luni. Totuşi, formaţiunea politică din care face parte nu-i vor lăsa pe social democraţi să-şi revină din punct de vedere politic şi al moralului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite