Cătălin Ivan, către un parlamentar britanic: Ori părăsiţi UE, ori vă conformaţi regulilor şi respectaţi românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan este şi purtătorul de cuvânt al PSD
Cătălin Ivan este şi purtătorul de cuvânt al PSD

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a transmis o scrisoare deschisă către parlamentarul britanic Peter Bone, cel care a declarat pentru publicaţia Daily Express că regulile UE împotriva imigraţiei pot fi încălcate de Marea Britanie, pentru a impiedica afluxul de cetăţeni români.

Europarlamentarul social-democrat atrage atenţia că, atât timp cât Marea Britanie este membră a UE, trebuie să respecte toate regulile comunităţii europene.

„Nu puteţi solicita control sporit asupra cetăţenilor europeni care intră în ţară atât timp cât Marea Britanie este membră a UE şi atât timp cât ţara pe care o reprezentaţi s-a angajat să respecte prevederile Tratatului de aderare a Bulgariei şi României la Uniunea Europeană. Ori cereţi oficial ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană – dacă asta este poziţia oficială a conservatorilor – ori vă conformaţi regulilor care se aplică în toate cele 28 de state member“, arată Cătălin Ivan, în scrisoarea deschisă adresată lui Peter Bone.

Cătălin Ivan mai arată că, potrivit studiilor realizate atât în România, cât şi în Marea Britanie, Regatul Unit nu se va confrunta cu un val de imigranţi români odată cu liberalizarea pieţei muncii în UE, în 2014.

„În calitate de membru al Parlamentului European şi de reprezentant al României, vă cer să nu mai promovaţi scenarii mincinoase şi panicarde cu privire la consecinţele liberalizării pieţei muncii şi să încetaţi stimularea sentimentelor anti-româneşti în rândul britanicilor. Românii sunt cetăţeni cu drepturi depline ai UE şi toţi europenii trebuie să respecte acest lucru, inclusiv dumneavoastră“, încheie Cătălin Ivan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite