Cătălin Ivan: PSD Iaşi a ajuns portavocea unor indivizi siniştri, ca Dragnea şi Codrin Ştefănescu. «Ferma animalelor» ar trebui să fie abecedar în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan crede că e ruşinos că „organizaţia PSD Iaşi a ajuns portavocea unor indivizi siniştri“, ca Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, foşti membri PD şi PRM. Cătălin Ivan, care, scriptic, face parte din organizaţia PSD Iaşi, le transmite colegilor săi de partid să pună mâna pe carte, ca mai întâi să vorbească corect limba română, apoi să-i ceară demisia.

„Cât de trist şi umilitor pentru o organizaţie că PSD Iaşi să ajungă să vorbească folosind cuvintele lui Codrin Ştefănescu şi nici măcar să nu aibă habar c-o face! Celor de la PSD Iaşi nici măcar nu li s-a dat şansa să-şi asume că au devenit portavocea unor indivizi siniştri veniţi de aiurea, din afară partidului, de prin PD sau PRM“, a scris Cătălin Ivan pe Facebook, după ce organizaţia PSD Iaşi i-a cerut demisia din funcţia de europarlamentar, ca urmare a criticilor aduse lui Liviu Dragnea. 

„Şi că umilinţa să fie maximă pentru social democraţii ieşeni, cel care vorbeşte în numele lor mai este şi certat cu limba română. Pentru un centru universitar, este un dezastru. Întâmplarea de ieri este relevantă pentru întreaga situaţie din partid. Va trebui să introducem lecturi obligatorii măcar în primii ani de politică, înainte ca un membru să candideze pentru prima să funcţie politică. «Ferma animalelor» a lui George Orwell ar trebui să fie un fel de abecedar“, a mai scris Ivan. 

PSD Iaşi susţine, într-un comunicat de presă transmis vineri seară, că Ivan nu mai face parte din organizaţia PSD Iaşi, fiind exclus de multă vreme.

"Astfel, nicio alegaţie emisă de acesta nu reprezintă punctul de vedere al PSD Iaşi. Intenţiile sale sunt cum nu se poate mai clare şi urmăresc un singur lucru: dezbinarea partidului care în acest moment asigură guvernarea României", spun reprezentanţii PSD Iaşi.

Ei îi solicită lui Cătălin Ivan să demisioneze din funcţia de europarlamentar, susţinând că, deşi a fost ales pe listele partidului, în acest moment se reprezintă numai pe sine şi ia poziţii publice împotriva partidului care i-a asigurat o carieră politică, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici în România, nici în Europa.

"Astfel, prin eliberarea din funcţia de europarlamentar, domnul Ivan va avea şansa proprie să se repoziţioneze din punct de vedere politic şi profesional şi să-şi construiască propriile proiecte, dar fără nicio legătură cu PSD Iaşi", adaugă PSD Iaşi.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, joi, că ”există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect pentru PSD” şi că ” în jurul lui Dragnea sunt tot mai puţini oameni”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite