Cât valorează democraţia internă din PLUS: omul de încredere al lui Cioloş a urcat de pe locul 13 pe locul 3 pe lista pentru Bruxelles. Cioloş rămâne primul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista finală a PLUS pentru alegerile europarlamentare diferă de votul iniţial dat de membrii de partid. Spre exemplu, Dragoş Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloş şi unul dintre oamenii de încredere ai fostului premier tehnocrat, a urcat de pe locul 13 (votat de membri) până pe locul 3 (loc eligibil). Liviu Iolu, fost purtătorul de cuvânt al Guvernului, a picat de pe locul 4 pe locul 8.

În prima etapă, primii 43 de candidaţi au fost aleşi prin votul direct al membrilor PLUS dintr-un total de 153 candidaţi. De asemenea, numărul de voturi obţinute din partea membrilor PLUS a cântărit 30% din scorul final.

În etapa a doua, o Comisie de selecţie, formată din Mihaela Miroiu, profesor SNSPA Bucureşti, Liliana Popescu, prorector SNSPA Bucureşti, Elena Calistru, preşedinte Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucureşti, şi Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum, a evaluat criteriul competenţei candidaţilor (40% din scorul final).

În cea de-a treia fază, Biroul Naţional al PLUS a aplicat criteriile politice folosind principii de integritate, diversitate, reprezentare politică şi implicare organizaţională, acestea reprezentând diferenţa de 30% din scorul final al candidaţilor.

„România trebuie să rămână ancorată la nucleul dur al Europei. La primul cerc concentric de valori. Acest lucru va fi posibil doar prin prezenţa oamenilor competenţi, oneşti şi harnici în toate instituţiile relevante. Începem cu epicentrul democraţiei europene: Parlamentul European. E vremea oamenilor care au umblat mai mult pe coridoarele universităţilor decât pe culoarele tribunalelor“, a declarat Vlad Voiculescu, coordonator PLUS al campaniei pentru alegerile europarlamentare.

În urma aplicării celor trei criterii menţionate mai sus, Consiliul Naţional a validat lista finală de candidaţi la alegerile europene din 26 mai 2019:

Lista finală: 

1. Dacian Cioloş
2. Dragoş Pîslaru
3. Dragoş Tudorache
4. Ramona Strugariu
5. Alin Cristian Mituţa
6. Valeriu Nicolae
7. Oana Ţoiu
8. Liviu Sorin Iolu

Andrei Cristian Ion
Oana Popescu
Anca Majaru
Bogdan Deleanu
Ştefan Pălărie
Alexandre Grigorescu-Negri
George Gima
Anca Ioana Radu
Gabriela Maria Mirescu Gruber
Emanuela Ignăţoiu-Sora
Cătălina-Teodora Sofron
Sorin Dan Clinci
Iulian Crăciun
Daniela Şerban
Mihaela Ileana Nestor Penoy
Ionuţ Aioniţoaei
Andreea Ioana Leonte
Monica-Elena Berescu
Ovidiu-Ioan Raţiu
Bogdan Bilăuş
Adrian – Radu Rey
Simina Ana Bossennec
Claudia Rugină
Beatrice Mihaela Moraru
Andrei Constantin
Aurel Fierăscu
Kinga Târlea
Octavia Georgiana Aniţaş Solomon
Iuliana Alina Gavrilă
Diana Amza
Nicoleta Lucica Murgociu
Gabriela Gyongy Mihuţ
Monica Dima
Paul Raeţchi
Cătălin Chiriac

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite