Cât câştigă Nina Iliescu, soţia fostului preşedinte Ion Iliescu FOTO

Cât câştigă Nina Iliescu, soţia fostului preşedinte Ion Iliescu FOTO

Nina Iliescu şi Ion Iliescu. FOTO Arhivă Adevărul

Soţia fostului preşedinte Ion Iliescu, Nina Iliescu, a publicat un articol pe blogul soţului ei în care a arătat că nu este  adevărat faptul că ar câştiga lunar 10.600 de lei, aşa cum a scris Evenimentul Zilei, această ştire fiind un „fake news“, potrivit soţiei fostului şef de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nina Iliescu a intervenit prin publicarea unui articol lung pe blogul soţului său, articol în care este o fotografie a cuponului de pensie. Potrivit acestuia, pensia Ninei Iliescu este de 2143 de lei pe lună, nu de 10.600, cum a scris „Evenimntul Zilei“, care a citat la rândul său mai multe publicaţii mondene. 
 
Soţia fostului şef de stat susţine că măririle succesive ale pensiei sale au avut loc potrivit legii, „nu a crescut ca-n poveşti“, cum ar putea crede opinia publică.  
 
Redăm mesajul integral al Ninei Iliescu:
 
Intervin foarte rar în spaţiul public. Discreţia a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicaţie colegilor mei de muncă, atâţia câţi mai sunt în viaţă.
 
Este vorba despre o ştire apărută în Evenimentul Zilei, , privitoare la cuantumul pensiei mele. Dacă aţi uitat, EvZ este un ziar de ”calitate”, unde deontologia profesională e sfântă! Am aflat şi eu asta din ediţia online de azi a jurnalului, sub semnătura doamnei/domnişoarei Ramona Dănciulescu, că ”despre funcţia pe care a avut-o soţia lui Ion Iliescu s-a vorbit extrem de puţin de-a lungul timpului. Aceasta se bucură de o pensie lunară imensă, în valoare de 10.600 de lei, sumă la care alţii doar visează, după cum mai informează sursa citată”. 
 
”Sursa citată” citează, la rândul ei, din ”Libertatea”, care citează, la rândul ei, ”Cancan”, care şi el citează declaraţia de avere a soţului meu, cea din 2008, unde venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foştilor mei colegi, cercetători ”într-un domeniu atipic”, coroziunea metalelor, deşi autoturismele domniilor lor jurnaliştii au a ne mulţumi.
 
Aşadar o ştire din 2008, cu sursă iniţială ”Cancan”, trecută pe la ”Libertatea”, este luată după zece ani ca una proaspătă, şi prezentată cu indignare de EvZ, în  15 februarie 2018, de unde este preluată cu aceeaşi indignare de pagina online a Antenei3, şi ne arată că da, producţia de ”fake news”, ştiri false pe româneşte, este o industrie cu viitor. Din păcate …
 
Nu, pensia mea nu a crescut ca în poveşti, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depăşeşte cu puţin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar ştire falsă, şi dovadă de ”profesionalism” jurnalistic.
 
Nina Iliescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: