Cât de mult o afectează pe Kovesi măsura controlului judiciar în negocierile pentru şefia Parchetului European

Cât de mult o afectează
pe Kovesi măsura controlului judiciar în negocierile pentru şefia Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu susţine, într-o declaraţie pentru Adevărul, că măsura controlului judiciar, dispusă de procuorul Adina Florea pentru Laura Codruţa Kovesi, ar putea provoca o amânare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pe tema şefiei Parchetului European. Următoarea rundă de negocieri la Bruxelles va avea loc săptămâna viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie să aşteptăm decizia finală a instanţei, pentru că doamna Kovesi va contesta, probabil, măsura controlului judiciar la Înalta Curte. Până atunci, e posibil ca la Bruxelles să fie o amânare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE. Aşadar, până când instanţa nu va da o decizie finală pe măsura controlului judiciar nu putem estima cât de afectate vor fi negocierile. Oricum, doamna Kovesi nu trebuie să se mai prezinte la nicio audiere la Bruxelles, deci faptul că nu poate ieşi din ţară nu o afectează. Însă anchetarea doamnei Kovesi e de râs, dacă n-ar fi de plâns: avem condamanţi definitiv care au fugit în Madagascar şi Costa Rica, dar nu-i permitem lui Kovesi să părăsească ţara“, a comentat, pentru Adevărul, eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu.

Laura Codruţa Kovesi a fost inculpata şi plasată sub control judiciar de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), joi seară, după mai bine de 6 ore de audieri într-un dosar instrumentat de procurorul Adina Florea. Fosta şefă DNA nu are voie să părăsească ţară fără aprobarea procurorului care se ocupă de acest dosar, şi de asemenea, Laurei Codruţa Kovesi i s-a interzis să mai lucreze că procuror până la ridicarea măsurii controlului judiciar.

„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat joi seară, Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la audieri, fără a preciza dacă are şi alte interdicţii.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu a explicat, joi, la Adevarul Live, în ce stadiu au ajuns negocierile pentru şefia Parchetului European, care o implică pe Codruţa Kovesi. „Mă uimeşte tupeul unora care spun că în Parlamentul European a fost vot politic, iar în Consiliul UE a fost un vot tehnic. Păi, în Consiliu au sunat telefoanele pentru a se spune cum se votează. La noi, în Parlament, a fost un vot bazat pe o audiere“, a explicat liberalul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: