Case ocupate de Funeriu, Geoană, Văcăroiu şi Ialomiţianu, scoase la vânzare de RA-APPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, vânzarea imobilelor RA-APPS
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, vânzarea imobilelor RA-APPS

Locuinţe RA-APPS ocupate de miniştri şi de foşti demnitari se regăsesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare.

Pe lista imobilelor, obţinută de Mediafax, în Bucureşti vor fi scoase la vânzare mai multe sute de apartamente din zone centrale ocupate în prezent de miniştri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului, de fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, precum şi de foşti miniştri în regimul comunist.

Pe listă se regăsesc astfel, printre altele, apartamente de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Kiseleff, Calea Dorobanţi, strada Mihai Eminescu, bulevardul Mircea Vodă, bulevardul Nicolae Bălcescu, strada Icoanei, strada Magheru, strada Ion Mihalache, strada Polonă, strada Nicolae Racotă, bulevardul Unirii nr.68, strada Crângului.

La aceste adrese locuiesc miniştri precum Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomiţianu, foşti miniştri precum Cseke Attila, europarlamentari precum Adrian Severin, fundaţii precum "Renaşterea" condusă de Mihaela Geoană, precum şi vicepreşedintele AVAS Ionela Pop Bruchental, directorul general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, inspectorul general al Poliţiei Române, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, procurorul general al DNA, preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, fostul procuror general al României Tănase Joiţa, foşti demnitari ai regimului comunist sau de după 1990, precum Şerban Nicolae sau Ştefan Andrei (ministru de Externe în perioada comunistă).

Pe aceeaşi listă se regăsesc două apartamente din str. Constantin Prezan nr.4, adresă la care au locuit, la un moment-dat, în aceeaşi perioadă, Adrian Năstase, Traian Băsescu şi Nicolae Văcăroiu. La acea vreme, parterul era ocupat de Traian Băsescu, etajul 1 de Adrian Năstase şi etajul 2 de Nicolae Văcăroiu. Ulterior, Năstase şi Băsescu s-au mutat.

Pe listă au fost incluse şi imobilul cu garajul aferent din strada Starostescu nr. 3, ocupat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, dar şi imobilul din strada Câmpineanu 3A în care funcţionează şi firma fiicei secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a primit, miercuri, acordul Guvernului să scoată la vânzare 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active, la un preţ de pornire care va fi stabilit de experţi autorizaţi. Vânzarea ar urma să fie făcută prin licitaţie publică cu strigare la care vor putea participa şi actualii demnitari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite